Sanna Marin: Kriisi tuonut esiin suomalaisten halun auttaa - Politiikka - Ilta-Sanomat

Sanna Marin: Kriisi tuonut esiin suomalaisten halun auttaa

Sdp:n puheenjohtaja ja entinen pääministeri Antti Rinne kehui seuraajansa pääministeri Sanna Marinin hallitusta vaikean tilanteen hoidossa.

Pääministeri Sanna Marin puhui Sdp:n virtuaalivapussa.­

1.5.2020 14:44

Sdp vietti virtuaalista vappua Käpylän työväentalolla Helsingissä koronaepidemian vuoksi.

– Toistaiseksi olemme onnistuneet työssämme koronavirusriskin keskellä kohtuullisesti. Virus ei ole päässyt leviämään Suomessa hallitsemattomasti, Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoi.

– Siksi haluan esittää syvimmän kiitokseni ja kunnioitukseni maamme terveydenhuollon eturintamaan, 2020-luvun sankareille. Ilman teitä ja uupumatonta taisteluanne pirullista vihollista vastaan emme voisi vähitellen valmistautua avaamaan Suomea uudelleen, hän sanoi.

Rinne kertasi Sdp:n ja pääministeri Sanna Marinin (sd) hallituksen saavutuksia.

– Epäoikeudenmukainen ja työttömiä kuristanut aktiivimalli on poistettu. Ikäihmisten hoivan ja huolenpidon kannalta välttämätön hoitajamitoitus saatiin eduskunnan käsittelyyn viime talvena, demareitten 7,5 vuotta kestäneiden ponnisteluiden jälkeen, hän totesi.

Sdp:n virtuaalivapussa kuultiin myös pääministeri Sanna Marinin vapputervehdys.

Marin korosti, että kriisi on tuonut esiin suomalaisten halun auttaa ja kykymme tehdä yhteistyötä vaikeuksien kohdatessa.

– Meillä on myös paljon sellaista, josta voimme olla kiitollisia. Terveydenhuoltomme toimii, ja sosiaaliturvamme puutteistaan huolimatta auttaa ihmisiä kriisin kohdatessa. Meillä on puhdas ja kaunis luonto, lapset oppivat, vaikka koulut ovat olleet kiinni. Ihmiset tukevat ja auttavat toisiaan, hän sanoi.

– Kriisinkin keskellä on tärkeä katsoa tulevaisuuteen. Me olemme paljosta vastuussa. Tavoitteemme rakentaa niin sosiaalisesti, taloudellisesti kuin ympäristöllisesti kestävä yhteiskunta ei ole muuttunut. Rakennamme yhteiskuntaa tuleville sukupolville, lapsillemme ja heidän lapsilleen. Pidetään tämä mielessä.

Lopuksi Marin toivotti kaikille hyvää, rauhallista ja vastuullista vappua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?