Sanna Marin Twitterissä: ”En voi luvata, että hallitus onnistuu kriisin keskellä kaikin osin täydellisesti” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Sanna Marin Twitterissä: ”En voi luvata, että hallitus onnistuu kriisin keskellä kaikin osin täydellisesti”

Pääministeri Sanna Marinin mukaan keskusteluyhteys valtioneuvoston, eduskunnan ja presidentin välillä on ollut suora ja toimiva.

Pääministeri Sanna Marin.

29.3.2020 18:47 | Päivitetty 29.3.2020 19:26

Pääministeri Sanna Marin (sd) kommentoi sunnuntaina Twitterissä hallituksen toimintaa koronatilanteen hoidossa.

– Kuten olen eduskunnallekin todennut, en voi luvata, että hallitus onnistuu kriisin keskellä kaikin osin täydellisesti. Voin kuitenkin vakuuttaa, että teemme kaikkemme epidemian hillitsemiseksi, terveydenhuollon kantokyvyn varmistamiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi.

Marin lisää, että onnistuakseen työssään mahdollisimman hyvin hallitus tarvitsee nyt myös työrauhaa.

– Myöhemmin tulee aika, jolloin on käytävä tarkasti läpi, missä onnistuimme ja missä olisimme voineet toimia paremmin. On opittava, jotta olemme vastaisuudessa entistä paremmin varautuneita, Marin twiittaa.

Torstaina Marin myönsi eduskunnan kyselytunnilla, että lentokentille saapuvien matkustajien ohjeistus jäädä karanteeniin ei ole ollut riittävän selkeää.

Marinin mukaan kriisiaika ei oikea hetki kyseenalaistaa toimivaltaisten viranomaisten osaamista ja kykyä, tai uudistaa johtamisen rakennetta.

– Kriisissä tehdään päätöksiä ja toimitaan sen tiedon pohjalta, joka on käytettävissä. Hallinnon tehtävä on toimeenpanna linjaukset, hän twiittaa.

Marin ottaa sunnuntaina alkuillasta julkaisemissaan twiiteissä kantaa myös valtioneuvoston, eduskunnan ja presidentin väliseen keskusteluyhteyteen koronatilanteen aikana.

– Yhtälailla on tärkeää pitää yllä mutkatonta vuoropuhelua instituutioiden välillä. Nähdäkseni keskusteluyhteys valtioneuvoston, eduskunnan ja presidentin välillä on ollut suora ja toimiva, Marin kommentoi Twitterissä.

Viime päivinä on uutisoitu muun muassa koronakriisin hoidosta sekä valtioneuvoston ja presidentin välisestä kommunikaatiosta kriisiryhmän perustamiseen liittyen.

Sunnuntaina Ilta-Sanomat kertoi, että presidentti Sauli Niinistö myönsi pohtineensa, olisiko eri alan asiantuntijoista mahdollista koota koronakriisissä jonkinlainen kriisiryhmä.

– Minun päässäni ja ymmärtääkseni monen muunkin on syntynyt tuumailuja siitä, olisiko näistä asiantuntijoista koottavissa jonkinlainen kriisiryhmä eli käytännön toimijat miettimään yhdessä hallinnon kanssa asioita, presidentti sanoi Ilta-Sanomille sunnuntaina.

Niinistö painotti, ettei ryhmällä olisi minkäänlaista päätöksentekovaltaa. Ideassa ryhmä voisi siis vain tuottaa tilannekuvia ja -analyysejä hallituksen käyttöön.

IS:n tietojen mukaan presidentti lähetti valtioneuvostolle tällä viikolla ideaan liittyen kirjeen sähköpostitse. Hän ei siinä varsinaisesti esittänyt niin sanotun nyrkkiryhmän perustamista, vaan kirjoitti laveammin kriisiryhmään liittyvästä ideasta.

Presidentti myönsi IS:lle esittäneensä ajatuksiaan hallitukselle myös kirjallisesti.

– Olen esittänyt näitä asioita myös viestitse ja kävimme torstaina pääministerin kanssa viesteillä hyvin kohteliaan ajatustenvaihdon.

Myös IS:n lähteet kuvailivat pääministeri Marinin vastausta presidentille hyvin kohteliaaksi. Pääministeri kertoi IS:n tietojen mukaan viestissään hallituksen keskustelevan asiasta. Asiasta on keskusteltu myös puhelimitse presidentin kanssa.

Valtioneuvoston näkemys asiaan on ollut, ettei erilliselle kriisiryhmälle ole tarvetta. Niinistö sanoi IS:lle pitävänsä täysin ymmärrettävänä, jos asia halutaan järjestää toisella tavalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?