Suora lähetys: Eduskunta keskustelee Uudenmaan eristämisestä - Politiikka - Ilta-Sanomat

Suora lähetys: Eduskunta keskustelee Uudenmaan eristämisestä

Julkaistu: 26.3. 14:48

Eduskunnassa on taas tänään historiallinen päivä, kun kansanedustajat alkavat käsitellä valmiuslain pykälää 118 liikkumisrajoituksista.

IS seuraa poikkeusajan tapahtumia eduskunnassa hetki-hetkeltä.

Tänään iltapäivällä eduskuntaryhmät ovat koolla, ja kello 16 alkaa perinteinen kyselytunti. ISTV näyttää kyselytunnin ja päivän istunnon suorana lähetyksenä. Puheenaihe on vapaa ja puheenaihe lienee korona.

Kyselytunnilla on paikalla tällä kertaa Sanna Marinin (sd) hallituksen ministereistä pääministerin lisäksi valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk), peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd), työministeri Tuula Haatainen (sd), elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk), sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas), liikenneministeri Timo Harakka (sd) ja sisäministeri Maria Ohisalo (vihr).

Kyselytunnin jälkeen on vartin tauko, ja kello 17.15 alkaa päivän toinen istunto. Istunnossa käsitellään ensin mietintö 400 miljoonan euron lisäbudjetista, mietinnöstä äänestetään, ja kun tämä on saatu valmiiksi lähetekeskusteluun tulee päivän kuuma puheenaihe, hallituksen esitys Uudenmaan eristämisestä, valtioneuvoston asetus valmiuslain 118 pykälän käyttöönotosta.

Uudenmaan eristäminen on tarkoitus alkaa huomenna, ja Uusimaa olisi eristyksissä muusta Suomesta kolme viikkoa huhtikuun 19. päivään asti.