Pääministeri Marin: Ravintolat suljetaan toukokuun loppuun asti

Pääministeri Sanna Marin (sd) kertoo, että hallituksen esitys ravintoloiden ja kuppiloiden sulkemisesta annetaan eduskunnan käsittelyyn jo tänään.

24.3.2020 19:38 | Päivitetty 24.3.2020 19:48

Rajoitukset on määrä saattaa voimaan mahdollisimman pian, ja niiden on määrä olla voimassa toukokuun loppuun asti.

– Jos aiemmin on mahdollista näitä rajoitustoimia purkaa, niin siihen ilman muuta olemme valmiita, Marin sanoi .

Hän lupasi hallituksen tekevän kaikkensa ravintolayrittäjien ja muiden pienyrittäjien auttamiseksi vaikeassa tilanteessa.

– Tähän etsitään ratkaisuja, ja meillä on selkeä tahto, Marin sanoi.

Työministeri Tuula Haatainen (sd) kertoi, että ravintolat voivat halutessaan jatkaa ruoan myymistä ulos. Työpaikkaruokalat voivat jatkaa toimintaansa.

– Ravintolat ovat muuten kiinni, mutta sieltä voidaan noutaa tai netin kautta tilata. Keittiö voi toimia, mutta sinne ei voi jäädä syömään ruokia yhdessä, Haatainen sanoi.

Rajoitukset koskevat Haataisen mukaan kaikkia toimipisteitä, joissa tarjoillaan ruokaa tai anniskellaan alkoholia, eli ravintoloita, kahviloita, pubeja ja yökerhoja. Syy päätökselle on se, että koronavirus leviää lähikontaktissa.

– Kaikille kehotuksena, että metrin väli, Haatainen sanoi.

Hallitus jatkoi neuvottelujaan muista rajoittamistoimista, kuten Uudenmaan eristämisestä. Marin ilmoitti, että näistä ratkaisuista kerrotaan vasta huomenna keskiviikkona. Alun perin hallituksen oli määrä pitää asiasta tiedotustilaisuus puoli kymmeneltä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?