Sanna Marin ennen puoluejohtajien kokoontumista Säätytalolla: ”Nykyisellä lainsäädännöllä emme pysty sulkemaan ravintoloita” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Sanna Marin ennen puoluejohtajien kokoontumista Säätytalolla: ”Nykyisellä lainsäädännöllä emme pysty sulkemaan ravintoloita”

Kaikkien eduskuntapuolueiden puheenjohtajat on pyydetty Säätytalolle keskustelemaan koronavirukseen liittyvistä rajoituksista.

Pääministeri Sanna Marin menossa eduskuntapuolueiden koronavirusta käsittelevään kokoukseen Säätytalolle Helsingissä 24. maaliskuuta 2020.­

24.3. 11:58

Pääministeri Sanna Marin kommentoi tilannetta Säätytalolle tullessaan näin:

– Minulle on tullut kieltämättä yllätyksenä se, että lainsäädäntömme tietyissä kohdin näin jäykkä ja myös puutteellinen.

– On käynyt selväksi, että nykyisellä lainsäädännöllä emme pysty sulkemaan ravintoloita, kuppiloita ja kahviloita. Lainsäädännössä ei ole siihen kertakaikkisesti välineitä. Joten joudumme viemään tästä kokonaisuudesta hallituksen esityksen eduskunnalle ja täältä haemme laajaa puolueiden tukea toimille. Säätytalolla keskustellaan muun muassa mahdollisista liikkumisrajoituksista. Lisäksi Säätytalolla etsimään toimia, joilla pieniä yrityksiä voidaan auttaa selviämään tilanteesta.

– Haluamme että nämä yritykset selviävät tästä, ettemme näe inhimillisiä tragedioita ja nämä ihmiset voivat jatkossakin työllistää itsensä ja muita, Marin kommentoi.

Oppositiopuolueet kommentoivat olevansa valmiita rajuihinkin ratkaisuihin.

– Meidän mielestämme on syytä ryhtyä ajoissa ja etupainotteisesti ratkaisuihin jotka todennäköisesti tulevat joka tapauksessa eteen, totesi perussuomalaisten Jussi Halla-aho.

Kokoomuksen Petteri Orpo vaati jopa ravintoloiden sulkemista jyrkempiä toimenpiteitä:

– Kokoomuksen mielestä Uusimaa pitäisi eristää. Baareihin ja kauppakeskuksiin tarvitaan selkeitä ohjeita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?