Laki ravintoloiden määräaikaisesta sulkemisesta esiteltiin eduskunnalle – IS seurasi - Politiikka - Ilta-Sanomat

Laki ravintoloiden määräaikaisesta sulkemisesta esiteltiin eduskunnalle – IS seurasi

Julkaistu: 24.3. 9:15, Päivitetty 24.3. 23:14

IS seurasi kiireistä politiikan päivää.

  • Työministeri Tuula Haatainen (sd) esitteli eduskunnassa lakia ravintoloiden määräaikaisesta sulkemisesta, koronaviruksen hidastamiseksi. IS seurasi tilanteen etenemistä tässä artikkelissa. Seurannan löydät jutun lopusta. Uusimmat päivitykset näkyvät kärjessä.

Pääministeri Sanna Marin (sd) kertoo, että hallituksen esitys ravintoloiden ja kuppiloiden sulkemisesta annetaan eduskunnan käsittelyyn jo tänään. Eduskunta aloitti käsittelyn heti. Lähetekeskustelu päättyi yhdentoista jälkeen illalla.

Rajoitukset on määrä saattaa voimaan mahdollisimman pian, ja niiden on määrä olla voimassa toukokuun loppuun asti.

– Jos aiemmin on mahdollista näitä rajoitustoimia purkaa, niin siihen ilman muuta olemme valmiita, Marin sanoi.

Hän lupasi hallituksen tekevän kaikkensa ravintolayrittäjien ja muiden pienyrittäjien auttamiseksi vaikeassa tilanteessa.

– Tähän etsitään ratkaisuja, ja meillä on selkeä tahto, Marin sanoi.

Työministeri Tuula Haatainen (sd) kertoi, että ravintolat voivat halutessaan jatkaa ruoan myymistä ulos. Työpaikkaruokalat voivat jatkaa toimintaansa.

– Ravintolat ovat muuten kiinni, mutta sieltä voidaan noutaa tai netin kautta tilata. Keittiö voi toimia, mutta sinne ei voi jäädä syömään ruokia yhdessä, Haatainen sanoi.

Rajoitukset koskevat Haataisen mukaan kaikkia toimipisteitä, joissa tarjoillaan ruokaa tai anniskellaan alkoholia, eli ravintoloita, kahviloita, pubeja ja yökerhoja. Syy päätökselle on se, että koronavirus leviää lähikontaktissa.

– Kaikille kehotuksena, että metrin väli, Haatainen sanoi.

Hallitus jatkoi neuvottelujaan muista rajoittamistoimista, kuten Uudenmaan eristämisestä. Marin ilmoitti, että näistä ratkaisuista kerrotaan vasta huomenna keskiviikkona. Alun perin hallituksen oli määrä pitää asiasta tiedotustilaisuus puoli kymmeneltä.

Hallituksen piti pitää tiedotustilaisuus päivän neuvottelujen tuloksesta vielä kello 21.30. Mutta se on peruttu.

Oletko sairastunut koronaan tai onko läheisesi sairastunut koronaan? Ota yhteyttä Ilta-Sanomiin. Käsittelemme yhteydenotot luottamuksellisesti. Sähköposti: uutiset@iltasanomat.fi

Lisää aiheesta