IS SEURAA

Perustuslaki­valio­kunta koolla valmius­laista – suora lähetys edus­kunnasta

Lähetekeskustelu valmiuslain käyttöönotosta on parhaillaan käynnissä eduskunnassa. ISTV näyttää keskustelun suorana lähetyksenä.

17.3.2020 12:25 | Päivitetty 17.3.2020 22:53

Tänään on historiallinen päivä, kun hallitus päättää valmiuslain käyttöönotosta ja rajavalvonnasta, ja valmiuslait tulevat eduskunnan lähetekeskusteluun.

IS seuraa päivän tapahtumia hetki-hetkeltä, ja ISTV näyttää suoria lähetyksiä päivän tapahtumista.

Valtioneuvosto aloitti kello 12 ylimääräisen istunnon valmiuslain käyttöönotosta koronaviruksen vuoksi.

Hallitus järjesti ylimääräisen istuntonsa jälkeen tiedotustilaisuuden kello 16. Paikalla tiedotustilaisuudessa olivat pääministeri Sanna Marin (sd), sisäministeri Maria Ohisalo (vihr), ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr) sekä liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd).

Eduskunnassa päivän ensimmäinen istunto alkoi kello 14. Istunnossa käsiteltiin hallituksen kolmea lakiesitystä.

Puolueiden eduskuntaryhmät ovat todennäköisesti koolla päivän ensimmäisen ja toisen istunnon välillä.

Päivän toinen istunto alkoi noin kello 17.40, ja istunnossa on lähetekeskustelussa valtioneuvoston asetus valmiuslain käyttöönotosta sekä mahdolliset soveltamisasetukset. ISTV näyttää istunnon suorana lähetyksenä.

Perustuslakivaliokunta puolestaan aloittaa oman kokouksensa kello 20. Jos lähetekeskustelu valmiuslaista on kesken, keskustelua eduskunnan suuressa salissa jatketaan perustuslakivaliokunnan kokouksen päätyttyä noin kello 22.

Perustuslakivaliokunnan on määrä laatia valmiuslaista mietintö, ja valiokunta kokoontuu uudelleen huomisaamuna kello 8.

Valiokunnan on tarkoitus saada mietintönsä valmiiksi huomenna, jotta eduskunta voi huomenna jatkaa valmiuslakien hyväksymistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?