Sanna Marin Ylellä: turhaa matkustamista tulisi nyt välttää

Pääministerin mielestä Italian tapainen koulujen ja päiväkotien sulkeminen kokonaan vaikuttaisi yhteiskuntaan enemmän kuin itse virus.

–Päättäjien tehtävä on katsoa yhteiskunnan kokonaisetua, pääministeri Sanna Marin sanoo.

11.3.2020 22:19

Pääministeri Sanna Marin (sd) kehottaa kansalaisia miettimään omia koronaviruksen leviämisen estämiseen vaikuttavia toimia.

– Suosituksia kannattaa noudattaa jokaisen omassa elämässään. Käsihygieniasta on pidettävä huolta ja turhaa matkustamista vältettävä. Pitää arvioida myös se, ettei oireisena lähdetä liikkeelle, kouluun, päiväkotiin, harrastuksiin tai töihin. Varotoimenpiteet ovat tärkeitä, Marin sanoi Ylen A-studiossa keskiviikkoiltana.

Pääministeri luottaa vakaasti suomalaisten terveysviranomaisten asiantuntemukseen koronavirustilanteen hoitamisessa. Hän toisti ohjelmassa useaan kertaan, että hallitus toimii terveysviranomaisten suositusten pohjalta.

– Tilanne on se, että virus on julistettu pandemiaksi. Suomessa ei ole vielä epidemiaa. Tapaukset tulevat lisääntymään. Katsomme mitä Ruotsissa tapahtuu ja varaudumme siihen, että tapauksia tulee lisää, Marin sanoi.

Hallitus kokoontuu torstaina keskustelemaan koronavirustilanteesta. Marinin mukaan hallitus aikoo linjata Suomen matkustusrajoituksia sekä suurien yleisötilaisuuksien järjestämistä.

Ruotsin hallitus ilmoitti keskiviikkona, että maassa perutaan suuret, yli 500 ihmisen kokoontumiset koronaviruksen takia kansanterveyslaitoksen pyynnöstä. Asiasta kertoi valtioneuvos Per Bolund Ruotsin radion Ekot-ohjelmassa. Peruminen koskee esimerkiksi suuria konsertteja, urheilutapahtumia, messuja ja konferensseja.

– Jos meille suositeltaisiin sitä, niin hallitus tekisi asiasta pikaisia päätöksiä, Marin sanoi.

Marin muistutti, että kategorinen kieltäminen olisi yhteiskunnan kannalta raskas toimenpide.

– Jos laittaisimme päiväkodit ja koulut kiinni Italian tapaan, sen vaikutukset yhteiskuntaan olisivat paljon dramaattisemmat kuin itse viruksen aiheuttamat vaikutukset. Päättäjien tehtävä on katsoa yhteiskunnan kokonaisetua, hän muistutti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?