Valtakunnansyyttäjä määräsi lisää tutkintoja Päivi Räsäsen lausunnoista

Tilanne on mielestäni käsittämätön ja täysin absurdi, Räsänen sanoo.

5.3.2020 19:16

Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen on määrännyt kaksi uutta rikostutkintaa liittyen kansanedustaja Päivi Räsäsen homo-kannanottoihin.

Räsänen kertoi asiasta tiedotteella torstaina.

Kyseessä ovat Räsäsen mukaan hänen lausumansa kommentit Ruben Stillerin että Maria Veitolan ohjelmissa.

Aiemmin on ollut käynnissä kaksi rikostutkintaan.

– Olen jo kahdesti ollut Pasilan poliisitalolla kuultavana ja nyt edessä on siis vielä ainakin kaksi kuulustelua. Tilanne on mielestäni käsittämätön ja täysin absurdi, Räsänen toteaa tiedotteessaan.

Yökylässä Maria Veitola -ohjelma esitettiin MTV3-kanavalla 1. helmikuuta viime vuonna ja AVA:lla 27. kesäkuuta.

Räsänen muistelee käyneensä ohjelmassa keskustelua Raamatusta, Jeesuksen merkityksestä, synnistä ja armosta. Tutkintapyyntö liittyy ”varsin samantyyppisiin kommentteihin homoseksistä, joita esiintyy myös v. 2004 pamfletissani”.

Kyseinen pamfletti on tutkinnassa.

Toinen uusi tutkintapyyntö koskee Ruben Stillerin Yle Puheen ohjelman jaksoa Mitä Jeesus ajattelisi homoista, joka lähetettiin 20. joulukuuta viime vuonna.

Poliisi oli tehnyt Veitolan ja Stillerin ohjelmien osalta päätöksen olla käynnistämättä esitutkintaa, kuten myös Luther-säätiön pamfletin Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi osalta, mutta valtakunnansyyttäjän näkemys oli toinen.

Räsänen oli ollut tällä viikolla poliisin kuultavana pamfletista.

Räsäsen viime kesäkuussa julkaiseman twiitin esitutkinta on hänen mukaansa valmis ja siirtynyt syyteharkintaan.

– Näillä tutkintapyynnöillä sekä niiden pohjalta käynnistetyillä rikostutkinnoilla pyritään rajoittamaan sanan- ja uskonnonvapautta, luomaan kristityille itsesensuurin ilmapiiriä. Samalla on vaarana, että media ja kirjoitusten julkaisijat alkavat rajaamaan joitakin keskustelunaiheita ja joitakin keskustelijoita pois. Pelon ja vaientamisen kierteeseen ei tule suostua, Räsänen päättää tiedotteensa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?