HS-gallup: Yli 40 prosenttia suomalaisista katsoo Sanna Marinin hallituksen onnistuneen työssään

Kaksi kolmesta suomalaisesta suhtautuu pääministeri Sanna Marinin (sd) hallitukseen vähintään neutraalisti, käy ilmi Helsingin Sanomien teettämästä kyselystä.

Pääministeri Sanna Marin puhui eduskunnassa.

1.3.2020 2:43

41 prosenttia vastaajista arvioi Marinin hallituksen onnistuneen työssään, ja 25 prosenttia suhtautuu työhön neutraalisti. Lehden haastatteleman Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen keskuksen johtajan Markku Jokisipilän mukaan hallituksen suosio on poikkeuksellisen korkea.

Kyselyn toteuttaneen Kantar TNS:n tutkimusjohtaja Sakari Nurmela sanoo, että Marinin hallitus on osapuilleen kaksi kertaa suositumpi kuin Antti Rinteen (sd) hallitus sen loppuaikoina.

Helsingin Sanomien mukaan Marinin hallituksen työtä onnistuneena pitävien prosenttiluku on pienempi kuin viimeviikkoisessa Lännen Median kyselyssä, jossa 64 prosenttia kertoi olevansa tyytyväisiä hallitukseen. Arvioiden mukaan ero johtuu siitä, että Lännen Median teettämässä kyselyssä ei ollut neutraalia vaihtoehtoa.

Kyselyyn vastasi internetpaneelissa 21.–26. helmikuuta 1 178 ihmistä. Virhemarginaali on noin 2,8 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?