Orpo sivaltaa perussuomalaisten romuttavan uskottavuuttaan urakalla: ”Halla-ahon sirkus on sekaisin” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Orpo sivaltaa perussuomalaisten romuttavan uskottavuuttaan urakalla: ”Halla-ahon sirkus on sekaisin”

– Jos puolue ei pysty lopettamaan tätä sekoilua, yhdenkään tolkun ihmisen on vaikea pitää sitä uskottavana, Petteri Orpo iskee.

Kokoomuksen Petteri Orpon mukaan PS:stä pitäisi pystyä sanomaan selvästi ei kaikenlaiselle fasismille.

25.2.2020 14:55

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo on Facebook-kirjoituksensa perusteella seurannut varsin huolestuneena perussuomalaisten viime viikonlopun kannanottoja sosiaalisessa mediassa.

– Kansanedustaja Ano Turtiaisen mukaan sisällissodalta ei voi välttyä, jos Päivi Räsästä ei puolusteta. Kaikki paitsi persut ovat kommunisteja, sanoo europarlamentaarikko Huhtasaari. Nuorisojärjestöstä ihannoidaan rotuoppia ja ollaan fasisteja tai etnonationalisteja. Kaikki tämä yhden viikonlopun aikana.

Orpo kysyy kirjoituksessaan, onko edellä mainittu sitä, mitä perussuomalaiset oikeasti haluavat suomalaisille tarjota.

– Halla-ahon sirkus on sekaisin. Tätäkö perussuomalaisten kannattajat haluavat? Tuskin.

Orpo painottaa, ettei fasismille tai minkäänlaiselle rotuerottelulle voi olla tilaa yhdessäkään puolueessa.

– Tätä ei pitäisi olla liian vaikea kenenkään sanoa ääneen. Jos puolue ei pysty lopettamaan tätä sekoilua, yhdenkään tolkun ihmisen on vaikea pitää sitä uskottavana, Orpo päättää.

Perussuomalaisten nuorten toinen varapuheenjohtaja Toni Jalonen kertoi Virossa pitämässään puheessa olevansa fasisti. Lisäksi hän sanoi olevansa etnonationalisti ja traditionalisti. Hän ei halunnut irtisanoutua lausunnostaan.

Perussuomalaisten puoluesihteeri Simo Grönroos sanoi puheen jälkeen, että Jalonen erotetaan perussuomalaisista fasismipuheensa vuoksi. Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon mukaan Jaloselle lähetetään tämän puheisiin liittyen selvityspyyntö.

Kansanedustaja Turtiainen puolusti sananvapauden nimissä Facebook-kirjoituksessaan näkemyksistään poliisikuuluisteluihin joutunutta Päivi Räsästä (kd). Turtiaisen mukaan Suomessa eletään sanavapauden suhteen ajassa, jossa jokaisen on valittava puolensa.

– Tuskin meistä kukaan haluaa nähdä sotaa enää tässä maassa. Emme voi siltä kuitenkaan välttyä, jos jatkamme tätä hyväuskoista hiljaista vierestä katselua, kun keskuudessamme jo oleva vihollinen ottaa lisää valtaa käsiinsä, Turtiainen kirjoitti viitaten tahoihin, jotka hänestä haluavat hiljentää toisinajattelijat.

Europarlamentaarikko Huhtasaari puolestaan katsoi Twitterissä muiden puolueiden kuin perussuomalaisten olevan kommunisteja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?