Li Andersson puolustelee ronskia sanavalintaansa Halla-aholle – ”Käytin voimakasta ilmaisua, mutta minun mielestä se oli paikallaan”

Opetusministeri laittoi paskapuhe -sanan käytön persoonallisuutensa piikkiin.

7.2.2020 15:21

Opetusministeri Li Andersson (vas) ei kadu puheitaan puheenjohtaja Jussi Halla-aholle (ps) eilisessä Ylen A-Talkissa.

– Käytin voimakasta ilmaisua, mutta minun mielestä se oli paikallaan. Koska jotain rajaa sille, kuinka paljon vääristelevää puhetta voidaan sallia suorassa tv-lähetyksessä, Andersson kommentoi IS:lle.

– Väite siitä, että hallitus omilla toimillaan tekisi alueet elinkelvottomiksi Suomessa, se on kyllä yksiselitteisen väärä ja valheellinen, Andersson jatkoi.

A-Talkissa Halla-aho sanoi, että vihervasemmisto tekee vähitellen maaseudusta asumiskelvottoman nostamalla asumisen ja bensan hintaa, ja Andessson vastasi, että ”aivan suoraan sanottuna paskapuhetta”.

Opetusministeri Andersson ei ollut tänään järin juttutuulella. IS:n koko haastattelu kesti minuutin ja 35 sekuntia.

Kansanedustajalta edellytetään vakaata ja arvokasta käytöstä?

– No, se tuli siinä hetkessä. Se menköön nyt tämän kansanedustajan ja puoluejohtajan persoonallisuuden piikkiin, Andersson vastasi.

Onko tämä opetusministerille sopivaa?

– Eiköhän tämä riitä.

Maahanmuuttokriittinen väki käyttää kovaa kieltä, ja kovasti olette eri linjoilla. Onko järkevää ryhtyä käyttämään samanlaista sananpartta?

– No, yleisesti ottaen pidän äärimmäisen tärkeänä – jos miettii julkista keskustelua – että ei käytetä henkilöön meneviä, solvaavia, loukkaavia ilmaisuja. Olen kyllä sitä periaatetta pyrkinyt itse noudattamaan. Kiitos, Andersson päätti haastattelun ja jatkoi matkaansa.

Opetusministeri Anderssonin poikkeuksellinen ja roisi sanavalinta nostatti älämölön heti tuoreeltaan Twitterissä.

Opetusministeri Li Andersson käytti mielestään voimakasta ilmaisua ja laittoi sen persoonallisuutensa piikkiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?