Li Anderssonin roisi vastaus Jussi Halla-aholle nostatti myrskyn Twitterissä – ”Hallituksen kielenkäyttöä mukaillen hallitus on täysin p*ska”

Opetusministeri Andersson käytti eilen A-Talkissa katukieltä kommentoidessaan oppositiojohtaja Halla-ahon näkemyksiä.

Li Andersson (vas.) ja Jussi Halla-aho.

7.2.2020 11:04

Opetusministeri Li Anderssonin (vas) esiintyminen eilisessä A-Talkissa on nostattanut Twitter-älämölön puolesta ja vastaan.

Andersson vastasi A-Talkissa puheenjohtaja Jussi Halla-ahon (ps) esittämään kritiikkiin siitä, että hallitus on bensaveron ja sähköveron korotuksilla ajamassa vähitellen maaseudun asuinkelvottomaksi.

Andersson luonnehti Halla-ahon kommentteja paskapuheeksi.

– Keskusta pyrkii puolustamaan alueellisia näkökohtia ja vihervasemmisto taas ajaa sellaista politiikkaa, joka käytännössä johtaa siihen, että alueet Suomessa muuttuvat vähitellen asuinkelvottomiksi ja ihmisten on pakko keskittyä, Halla-aho totesi Ylen keskustelussa.

– Aivan suoraan sanottuna paskapuhetta. Onko sulla yhtäkään esimerkkiä siitä miten me oltaisiin tämän hallituskauden aikana tehty politiikkaa, jossa alueet muuttuvat elinkelvottomaksi, Andersson vastasi tv-keskustelussa Halla-aholle.

Opetusministeri Anderssonin ronski sanavalinta sai Twitterissä aikaan myrskyn. Keskustelu pysyi pääosin maltillisena, puolin ja toisin.

Kansanedustaja Sanna Antikainen (ps) kuitenkin otti käyttöön Anderssonin sananparret käyttöön omassa kommentissaan.

Kansanedustajat Jani Mäkelä (ps), Arja Juvonen (ps), Timo Heinonen (kok) ja Pia Kauma (kok) ihmettelivät, miksi itse opetusministeri moista esimerkkiä kielenkäytöstä meni näyttämään.

Opetusministerin puheenparrelle löytyi myös ymmärtäjiä.

Anderssonin puoluetoveri Veronika Honkasalo (vas) ja ministerin erityisavustaja Dan Koivulaakso pitivät puheenjohtajansa vastauksesta Halla-aholle.

Ymmärrystä opetusministerin sanavalinnalle löytyi myös hallituskumppani keskustasta, jonka kansanedustajat Pasi Kivisaari (kesk) ja Jouni Ovaska (kesk) muistuttivat, että sisältö ratkaisee, ei yksi sana.

Vihapuhe sekä poliitikkojen koventunut kielenkäyttö on ollut keskustelunaihe pitkään.

Puhemies Matti Vanhanen (kesk) on muistuttanut sen puolesta, että kansanedustajat esiintyisivät eduskunnan isossa salissa arvokkaasti ja hyvien tapojen mukaisesti. Vanhanen sanoi tiistaina puhemiesvaalin jälkeen, että eduskuntakeskustelussa kielenkäyttö on paremmalla tasolla kuin kuvitellaan.

Keskustelu eduskunnan ulkopuolella ja somessa on asia erikseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?