Hallitusta vaadittiin reagoimaan koronaviruksen leviämiseen – nyt ministeri Kiuru vastaa kansanedustajien kritiikkiin

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd) vastasi Oulussa kansanedustajien kritiikkiin hallituksen vaitonaisuudesta koronaviruksen torjumisessa.

31.1.2020 11:31 | Päivitetty 4.2.2020 14:24

Suomi torjuu koronavirusta Maailman terveysjärjestön (WHO) sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) antamien ohjeiden mukaisesti. Asia ei ole poliittinen, korosti perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru Oulussa perjantaina.

– Viruksen leviämisen estämiseksi on tehty paljon jo ennen ensimmäistäkään tautitapausta. Ja kun ensimmäinen tautitapaus on Suomessa nyt löydetty ja havaittu, se todistaa että varautumisjärjestelmämme toimii. Mitään aihetta paniikkiin ei ole, Kiuru painotti Ilta-Sanomille.

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä syytti viime viikolla Suomen terveysviranomaisia hidastelusta Kiinasta liikkeelle lähteneen koronaviruksen leviämisen ehkäisyssä.

Myös Perussuomalaisten kansanedustaja Arja Juvonen on jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen koronaviruksesta ja Suomen valmiuksista sen leviämisen suhteen.

Juvonen vaati hallitukselta akuuttia reagointia akuuttiin tilanteeseen sekä julkista tiedottamista, jotta myös kansalaiset saisivat vastauksia.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru oli perjantaina Oulussa ja vastasi myös kansanedustajien kritiikkiin hallituksen reagoinnista koronaviruksen leviämiseen.

Kiuru ei ymmärrä kansanedustajien kritiikkiä. Hän totesi useaan kertaan, ettei tilanne vaadi hallituksen reagointia. Asia ei ole hänen mielestään poliittinen ja siihen on suhtauduttava rauhallisesti eikä paniikkia saa lietsoa.

Kiurun mukaan Suomi on kiinalaisille vilkas matkailun kohdemaa ja siksi viruksen leviämiseen on varauduttu hyvissä ajoin.

– Tämä on WHO:n mukaan kansainvälinen epidemia ja olemme ryhtyneet toimiin, joita tällaiset tapaukset vaativat. Asiantuntijoiden näkökulmasta viruksen leviämisriski on pieni, siihen pitää uskoa, Kiuru sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?