PS haluaa tiukentaa otettaan nuorisojärjestöstään – Halla-aho: ”Minkäänlaiset rotuopit eivät ole toivottavia” - Politiikka - Ilta-Sanomat

PS haluaa tiukentaa otettaan nuorisojärjestöstään – Halla-aho: ”Minkäänlaiset rotuopit eivät ole toivottavia”

Sääntömuutoksen myötä nuorisojärjestön jäsenyys edellyttäisi puolueen jäsenyyttä.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho katsoo, että tietyn koulukunnan ”öyhöttäminen” puolueen nuorisojärjestössä on mennyt liian pitkälle.­

27.1.2020 16:27

Perussuomalaiset haluaa tiukentaa otettaan nuorisojärjestöstään sääntömuutoksella, jonka myötä äänivaltainen jäsenyys nuorisojärjestössä edellyttäisi jäsenyyttä emopuolueessa.

Alaikäiset voisivat päästä jatkossa vain nuorisojärjestön äänivallattomiksi nuorisojäseniksi.

Perussuomalaisten puoluesihteeri Simo Grönroos kertoi asiasta ensimmäisenä uutisoineelle Uutissuomalaiselle, että sääntömuutoksella pyritään kitkemään puolueesta kiivaimmat etnonationalistit, jotka sitovat suomalaisuuden muun muassa ihonväriin ja sukujuuriin.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoo IS:lle, ettei puolueen ole mielekästä rahoittaa toimintaa, joka sotii puolueen linjaa vastaan.

– Tämä ei koske läheskään kokonaisuudessa nuorisojärjestöä, vaan tiettyä koulukuntaa järjestön sisällä. En mielelläni käytä nimitystä etnonationalisti, puolueen omakin linja on, että suomalaisuus on muutakin kuin mitä ihmisen passissa sanotaan, mutta näitäkin asioita voidaan lähestyä hyvin monilla eri tavoilla, eivätkä minkäänlaiset rotuopit ole maahanmuuttoon liittyvien tavoitteidemme kannalta millään tavalla tarpeellisia tai toivottavia, kun taas joillakin tahoilla niitä pidetään suorastaan politiikan ydinkysymyksenä.

Halla-aho kirjoitti Facebookissa jo viime toukokuussa, ettei puolueen tavoitteisiin kuulu ihmisten geeniperimän tarkkailu tai suomalaisuuden määrittely ja rajaaminen.

Taustalla oli perussuomalaisten nuorisojärjestön Twitter-tilillä julkaistu tviitti, jossa oli kuva tummaihoisesta perheestä ja kehotus äänestää EU-vaaleissa perussuomalaisia,jos et halua, että Suomen tulevaisuus näyttää tältä”.

Opetus- ja kulttuuriministeriö lopetti tviitin seurauksena PS-nuorisojärjestön avustuksen maksamisen vuoden 2019 ajalta ja peri takaisin jo maksetun osuuden. Kyse oli yhteensä 115 000 eurosta.

Uutissuomalaisen mukaan emopuolue harkitsee yhteistyön lopettamista, jos sääntömuutos ei mene nuorisojärjestön helmikuun lopulla pidettävässä kokouksessa läpi.

– Nuorisojärjestö päättää tietenkin itse säännöistään, niiden hyväksymisestä tai hyväksymättä jättämisestä. Näissä ongelmapiireissä ajatellaan, että tässä on kyse puolueen halusta nuoleskella muita puolueita tai hakea salonkikelpoisuutta. Siitä ei ole kyse. Emme halua tukea ja rahoittaa sellaista toimintaa, joka on ristiriidassa tavoitteidemme kanssa, Halla-aho toistaa.

Halla-aho lisää, että perussuomalaiset haluavat tietenkin vaikuttaa asioihin ja tehdä yhteistyötä muiden puolueiden kanssa, kun se palvelee puolueen tavoitteita, eivätkä perussuomalaiset halua ”tehdä yhteistyötä ehdoin tahdoin vaikeammaksi kuin se muutenkin on”.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?