Sanna Marin rinnastettiin kokoomusnuorten iltamissa Marxiin ja Leniniin – puheenjohtaja: ”Läppä mennyt liian pitkälle” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Sanna Marin rinnastettiin kokoomusnuorten iltamissa Marxiin ja Leniniin – puheenjohtaja: ”Läppä mennyt liian pitkälle”

Kärjistys ei ollut hyvän maun mukainen, kokoomusnuorten puheenjohtaja Matias Pajula sanoo.

Kokoomusnuorten iltamissa seinällä oli Marxin, Marinin ja Leninin kuvat.

24.1.2020 20:46

”Eteenpäin kohti sosialismia marxismi-leninismi-marinismin johdolla.”

Näin luki seinällä Kokoomusnuorten Talvipäivien iltaohjelman aikana Tampereella viime kuussa. Tekstin alle oli pantu kolme kuvaa, jotka esittivät pääministeri Sanna Marinia (sd), kommunismin isää Karl Marxia ja neuvostojohtaja Vladimir Leniniä.

Talvipäivät on Kokoomusnuorten kaksipäiväinen tapahtuma, joka liiton verkkosivujen mukaan tarjoaa ”oivan mahdollisuuden pitää hauskaa mukavassa porukassa sekä oppia uutta Kokoomusnuorten valtakunnallisesta ja paikallisesta toiminnasta, järjestötoiminnasta sekä politiikasta”.

Päivällä oli liiton järjestämää virallista ohjelmaa, ja iltaohjelmasta vastasi paikallisjärjestö Pirkanmaan kokoomusnuoret.

Iltaohjelmana oli sitsit ja teemana kommunismi.

– Selvästi läppä on mennyt heillä liian pitkälle. Emme hyväksy tuollaista, Kokoomusnuorten puheenjohtaja Matias Pajula sanoo nähtyään kuvan tilanteesta.

Pajula kertoo, että kävi itsekin sitseillä, muttei huomannut Marinin kuvaa. Jos olisi huomannut, olisi hän kertomansa mukaan pyytänyt järjestäjiä ottamaan sen pois.

– Sitseihin kuuluu kärjistykset, mutta tämä kärjistys ei ollut hyvän maun mukainen.

Talvipäivien viralliseen ohjelmaan kuului muun muassa puheenvuoroja ja workshoppeja. Aiheina olivat esimerkiksi ensi vuoden kuntavaalit, piiritoiminnan eri osa-alueet ja kansainvälinen vaikuttaminen.

”Nimenomaan tilannehuumoria”

Ilta-Sanomat tavoitti myös Pirkanmaan Kokoomusnuorten puheenjohtajan Johanna Hjeltiin. Heidän järjestönsä oli vastuussa talvipäivien iltaohjelmasta ja näin ollen sitsikoristelusta.

Mistä idea tällaiselle koristelulle?

– No siis sehän oli puhtaasti vitsi ja tilannehuumoria. Esimerkiksi yhteispoliittisilla sitseillä tämmöinen ei tietenkään tulisi välttämättä kyseeseen. En muista, keneltä idea koristeluun alun perin tuli, mutta tuli, ja laitettiin sitten tämä sinne. Saimme palautetta siitä, että oli ollut hauska vitsi monien mielestä, ja kaikilla oli sitseillä tosi kivaa. Eipä siellä Marinia muuten sen kummemmin käsitelty.

Eli muuten Marinista tai koristelusta ei ollut puhetta sitsien aikana?

– Ei ollut, se oli nimenomaan koriste. Kyllä siitä joku kävi kuvia ottamassa, ja ilmeisesti sitä kautta päätyi myös median tietoon. Ei tätä tietääkseni kukaan ole mitenkään negatiivisesti kokenut. Jos on, niin totta kai olen valmis pahoittelemaan, mutta sitsit olivat jäsenistölle suunnatut.

Oletteko saaneet palautetta koristelun tai muuten asian tiimoilta?

– Pelkästään positiivista palautetta on tullut.

Oletteko käyneet aiheesta jälkeenpäin muutoin keskustelua, oliko kyseessä ylilyönti?

– Tilanteeseen nähden aina katsotaan, koristelu oli siinä tilanteessa hyvä vitsi. Mutta se, että sitä julkisuuteen varsinaisesti levitellään, niin siihen kohtaan se ei ehkä ole [hyvä vitsi]. Se oli nimenomaan tilannehuumoria, joka sopi siihen tilanteeseen.

Juttua muokattu lauantaina 26.1: Korjattu kuvan lähteeksi ruutukaappaus Instagramista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?