Uutissuomalainen: Opetusministeri Li Andersson avaisi elämänkatsomustiedon nopeasti kaikille koululaisille - Politiikka - Ilta-Sanomat

Uutissuomalainen: Opetusministeri Li Andersson avaisi elämänkatsomustiedon nopeasti kaikille koululaisille

Kuvituskuva
Julkaistu: 16.1. 7:52

Opetusministeriö selvittää muutosta parhaillaan. Myös hallitus on käynyt asiasta alustavia keskusteluja.

Opetusministeri Li Andersson (vas) haluaisi edetä nopeasti lakimuutoksessa, joka antaisi myös kirkkoon kuuluville oikeuden opiskella elämänkatsomustietoa.

– Se on aika pieni muutos. Se ei vaikuta millään lailla oppiaineiden sisältöihin tai uskonnonopetuksen järjestämistapoihin, hän kertoo Uutissuomalaiselle.

Andersson perustelee asiaa tasa-arvon puutteella.

– Tällä hetkellähän kirkkoon kuulumattomat voivat valita uskonnonopetuksen ja et:n välillä. Kirkkoon kuuluvat eivät sen sijaan voi edes täysi-ikäistyttyään lukiossa valita elämänkatsomustietoa.

Opetusministeriö selvittää muutosta parhaillaan ja hallitus on käynyt asiasta alustavia keskusteluja, mutta päätöksiä asiassa ei ole vielä tehty. Myöskään Evankelis-luterilaisella kirkolla ei ole asiaan vielä kantaa.

Toinen kysymys olisi uskonnon ja elämänkatsomustiedon muuttaminen kaikille yhteiseksi katsomustiedoksi. Tätä kannatti Ylen kyselyssä 70 prosenttia suomalaisista.

Andersson on myös todennut aiemmin Ylelle pitävänsä peruskoulujen uskonnonopetuksen ja elämänkatsomustiedon korvaamista kaikille oppilaille yhteisellä oppiaineella selvittämisen arvoisena ajatuksena

Tuoreimmat osastosta