Israelin suurlähetystö tuomitsee kansanedustaja Anna Kontulan toimet: ”Ei voida mitenkään hyväksyä”

Vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula pitää kyseenalaisena, rikkoiko Gazan saarron vastainen mielenilmaus lakia.

Mielenilmauksella Anna Kontula halusi protestoida myös Suomen asekauppaa Israelin kanssa.

15.1.2020 16:26

Kansanedustajan yritystä rikkoa Israelin lakia ei voida hyväksyä, Israelin Suomen-suurlähetystö kommentoi kansanedustaja Anna Kontulan (vas) Gazan saartoa vastustavaa mielenilmausta Ilta-Sanomille toimittamassaan lausunnossa.

– Kenenkään kansanedustajan yritystä rikkoa Israelin lakia ei voida mitenkään hyväksyä. Odotamme, että kaikki vierailijat, etenkin ystävällismielisten maiden vaaleilla valitut edustajat, kunnioittavat paikallista lainsäädäntöä, suurlähetystön koko lausunto kuuluu.

Kontulan itsensä mukaan on kuitenkin hyvin kyseenalaista, rikkoiko hän lakia yrittäessään osallistua kansainvälisen aktivistiryhmän mielenilmaukseen. Hän yritti kyllä tunkeutua luvatta Gazaan, mutta YK:n asiantuntijoiden mukaan koko Gazan saarto on kansainvälisen oikeuden vastainen.

Israelin poliisi otti Kontulan kiinni maanantaina, kun hän oli matkalla mielenilmaukseen. Tarkoituksena oli tunkeutua Gazaan ja protestoida siellä humanitaarisen kriisin aiheuttanutta saartoa vastaan. Samalla hän halusi protestoida Suomen asekauppaa Israelin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?