Presidentti Niinistö: Suomi tuomitsee Iranin iskun - Politiikka - Ilta-Sanomat

Presidentti Niinistö: Suomi tuomitsee Iranin iskun

Kansainvälisen yhteisön on tehtävä kaikkensa, että väkivallan kierre katkeaa, Niinistö sanoi.

Presidentti Sauli Niinistö.­

8.1. 10:57

Suomi tuomitsee Iranin tekemät ohjusiskut, joita on kohdistettu myös alueella toimiviin rauhaa turvaaviin joukkoihin, sanoo presidentti Sauli Niinistö lausunnossaan. Presidentin kanslian verkkosivuilla julkaistussa lausunnossa Niinistö sanoo, että kansainvälisen yhteisön on tehtävä kaikkensa, että väkivallan kierre katkeaa.

Niinistön mukaan tällä hetkellä ei ole tiedossa, että iskut olisivat vaatineet uhreja. Kriisinhallintaoperaatioiden suomalainen henkilökunta on lausunnon mukaan kunnossa.

– Tilanteen aiheuttamista vaikutuksista operaatioille Suomi on jatkuvassa yhteydessä muihin osallistuviin maihin, Niinistö sanoo.

Iskun kohteena olleessa Erbilin tukikohdassa palvelee suomalaisia joukkoja. Suomi tulee edellyttämään, että Iranin viranomaiset antavat täyden selvityksen toimistaan, Niinistö sanoo.

Iran ampui yön aikana 22 ohjusta kohti kahta Irakissa sijaitsevaa amerikkalaisjohtoisen liittouman käyttämää tukikohtaa. Iranin ulkoministeri Javad Zarifin mukaan Iranin ohjusiskut amerikkalaisliittouman tukikohtia vastaan ovat YK:n peruskirjan mukaista itsepuolustusta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?