Suomalaispoliitikot lyttäävät Viron sisäministerin solvaukset kovin sanoin: ”Harvinaisen vastenmielistä ja vainoharhaista puhetta”

”Kaikilla poliitikoilla ja päättäjillä soisi olevan takanaan duunarityötä”, perussuomalaisten Riikka Purra mietti Twitterissä.

Suomalaiset poliitikot ovat tuomineet Viron sisäministerin Mart Helmen kommentit yli puoluerajojen.

16.12.2019 10:12

Suomalaiset poliitikot ovat tuominneet Viron sisäministerin, oikeistolaisen Ekre-puolueen puheenjohtajan Mart Helmen kommentit kovin sanoin yli puoluerajojen. Sunnuntaina Helme kohahdutti solvaamalla pääministeri Sanna Marinia ”myyjätyttöseksi”, ja hän haukkui myös Suomen hallitusta.

Lue lisää: Viron sisäministeri solvasi Suomen uutta hallitusta: ”Myyjätyttösestä tulee pääministeri”

Opetusministeri Li Anderssonin (vas) mielestä Helmen puheet kielivät vaarallisesta kehityssuunnasta.

– Taas yksi osoitus siitä, kuinka jopa valtioiden johtotehtävissä on omaksuttu sellainen tapa tehdä politiikkaa, jossa asia-argumentein sijaan käydään henkilön kimppuun, asiattomilla ja virheellisillä väitteillä. Vaarallinen kehityssuunta.

Kokoomuksen kansanedustaja Sari Multala totesi, että ”sisäministerin tulisi pitää tällaiset idiotismit sisällään”.

– Mielipiteitä toki voi olla, mutta naapurimaan sisäministerin tulisi pitää tällaiset idiotismit sisällään. Todellista ymmärtämättömyyttä historiastamme ja poliittisista nykypuolueistamme heijastaa viittaus sisällissotaan. Huh, Multala kirjoittaa.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Paavo Arhinmäki niin ikään tuomitsi Helmen puheet.

– Onpa harvinaisen vastenmielistä ja vainoharhaista puhetta veljeskansamme ministeriltä.

– Tällaisia veljiä suurin osa suomalaisista ei varmasti kaipaa, mutta Viron oikeistopopulistit näköjään kaipaavat Suomessa valtaan veljespuoluettaan perussuomalaisia.

Myös Simon Elo on linkittänyt uutisen Twitter-tililleen ja hämmästellyt sitä.

– Hämmentävä lausunto Viron sisäministeriltä meidän pääministeristämme. Minäkin olen ollut töissä esimerkiksi myyjänä, puhelinasiakaspalvelussa, puutarhatyöntekijänä, ravintolatyöntekijänä ja feissarina. Kaikki rehellinen työ kasvattaa luonnetta!

Myöhään sunnuntai-iltana Sanna Marin kommentoi itsekin Helmen puheita Twitterissä.

– Olen tavattoman ylpeä Suomesta. Täällä köyhän perheen lapsi voi kouluttautua pitkälle ja yltää elämässään moneen. Kaupan kassasta voi tulla vaikka pääministeri. Ilman duunareita ei Suomi selviäisi. Arvostan jokaisen työntekijän, ammatinharjoittajan ja yrittäjän työtä korkealle! Marin kirjoitti.

Perussuomalaisten kansanedustaja Riikka Purra kommentoi Marinin päivitystä muun muassa kertomalla omasta työhistoriastaan.

– En ymmärrä, miksi ihmeessä kassatyö on nostettu esiin näin negatiivisesti. Kaikilla poliitikoilla ja päättäjillä soisi olevan takanaan duunarityötä. Epäilyttävää, jos ei ole! Ylpeä postinjakaja, tarjoilija, kassa, huvipuistotyöntekijä, mäkkäriläinen, myyjä, lastenhoitaja...

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?