Pääministeri Marin pyyteli anteeksi toimittajilta - Politiikka - Ilta-Sanomat

Pääministeri Marin pyyteli anteeksi toimittajilta

Pääministeri Sanna Marin pahoitteli torstaina illansuussa median kohtelua Brysselissä.

Pääministeri Sanna Marin osallistuu torstaina ensimmäiseen EU-huippukokoukseensa Brysselissä.

12.12.2019 20:02 | Päivitetty 12.12.2019 21:42

Pääministeri Sanna Marin (sd) pyysi torstaina anteeksi viestipalvelu Twitterissä sitä, että ei vastannut toimittajien kysymyksiin ja että kysymykset torpattiin turhan jyrkästi.

Marinilta ei kuultu torstaina kommentteja al-Holin leirin naisten ja lasten tilanteesta. Aihe puhutti eduskunnan kyselytunnilla ja sitä ennen keskustan ryhmäkokouksessa, jossa kuultiin ulkoministeri Pekka Haavistoa (vihr).

– Pahoittelen EU-asioiden viestintäpäällikön turhan jyrkkää ohjausta lehdistön tapaamisessa. Aikataulu oli kireä. Olin juuri matkalla tapaamaan neuvoston pj. Michelia [Charles].

– Siksi neuvostoa koskeviin kysymyksiin haluttiin vastata ensin. Pyydän anteeksi paikalla olleilta toimittajilta.

Toimittajat olisivat kysyneet häneltä ennen huippukokousta Brysselissä al-Holista ja siitä, koska hallitus aikoo tehdä päätöksen naisten ja lasten mahdollisesta auttamisesta kotiin. Marinin vieressä ollut EU-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm valtioneuvoston kansliasta kielsi toimittajia kysymästä al-Holista toimittajan esitettyä kysymyksen, STT kertoi.

– Anteeksi me puhumme vain tästä kokouksesta, onko sinulla siitä kysyttävää, viestintäpäällikkö ohjeisti.

Sjöholm kertoi Ilta-Sanomille, että ovensuuhaastattelua varten oli käytössä vain vähän aikaa. Hänen mukaansa Marinilla oli kiire tapaamaan Eurooppa-neuvoston puheenjohtajaa Charles Michelia.

– Oli aikaa kahdelle kysymykselle, ja ne kysymykset haluttiin keskittää koskemaan kokousta.

Sjöholm ei ollut illalla tietoinen siitä, että Marin oli pyytänyt tapahtunutta anteeksi Twitterissä.

Hän ei tarkentanut, oliko al-Hol-linjasta sovittu yhdessä etukäteen, kuten usein toimitaan olettaa, vai oliko kyseessä viestintäpäällikön oma tilannearvio.

Marinin tviittiä kommentoitiin ahkerasti. Hyvin monet kiittelivät häntä ”poliittisesta kulttuurin muuttamisesta”, ”hyväkäytöksisyydestä” ja avoimesta viestinnästä.

Toisten mielestä olennaista on, että Marin ei edelleenkään vastaa, mikä on hallituksen linja al-Holin leiriläisten kotiuttamiseen.

– Saisinko vielä rautalangasta? Pyydätkö anteeksi sitä, että juuri sinä ohjeistit viestintäpäällikköä ohjaamaan jyrkästi? Vai pyydätkö anteeksi viestintäpäällikön puolesta, että tämä ihan 100% itse päätti ohjata jyrkästi? eräs tviittaaja pohti.

Toinen kommentoi, että ”esimiehen kannattaa kantaa vastuunsa eikä mollata alaisiaan”.

Marin osallistui ensimmäiseen EU-huippukokoukseensa Brysselissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?