Hallitusta grillattiin al-Hol-kysymyksillä eduskunnan kyselytynnilla – IS seurasi - Politiikka - Ilta-Sanomat

Hallitusta grillattiin al-Hol-kysymyksillä eduskunnan kyselytynnilla – IS seurasi

Julkaistu: 12.12.2019 10:32, Päivitetty 12.12.2019 16:59

ISIS-leirillä on kymmenkunta äitiä ja 30 lasta, heidän auttamisestaan on tullut vaikea kysymys Marinin hallituksen ensimetreillä.

Mitä tehdä al-Holin leirillä oleville suomalaisille äideille ja lapsille? Onko hallitus suunnittelemassa heidän kotiuttamistaan?

Al-Hol alkaa ravisuttaa jo pääministeri Sanna Marinin (sd) hallitusta.

IS näyttäi suorana lähetyksenä eduskunnan kyselytunnin kello 16 ja seurasi tapahtumia hetki hetkeltä tässä artikkelissa.

Oppositio jätti keskiviikkona välikysymyksen al-Holista, keskusta edustaa tiukempaa linjaa kuin muu hallitus, ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr) on saanut selitellä toimiaan, hallitus ei ole saanut tehtyä poliittista päätöstä ja al-Hol nousi pääaiheeksi myös kyselytunnilla.

Ulkoministeri Haavisto vieraili torstaina keskustan eduskuntaryhmän kokouksessa selvittämässä al-Holin suomalaisten palauttamista koskevaa suunnitelmaa ja yleistä tilannetta.

Keskustan puheenjohtaja, valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk) on kertonut keskustan linjaksi, että Suomi auttaisi al-Holin leirillä olevia suomalaislapsia mutta ei aikuisia.

Keskustan ryhmässä tuntuu olevan paljon epäselvyyttä tilanteeseen liittyen. Kulmuni totesi keskiviikkona eduskunnassa Ilta-Sanomille, että hän on al-Holin tilanteen suhteen lähes täysin julkisuudessa kerrottujen median tietojen varassa.

Pääministeri Marin totesi keskiviikkona, että Haaviston toimilla on al-Hol-asiassa ”hiljainen hyväksyntä”. Ulkoministeri Haaviston on määrä selvittää asiaa myös Sdp:n eduskuntaryhmälle.

Tuoreimmat osastosta