Mikko Kärnä ja Jussi Halla-aho ajautuivat rajuun sanaharkkaan al-Holin palautuksista: ”Syötkö hatullisen paskaa?” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Mikko Kärnä ja Jussi Halla-aho ajautuivat rajuun sanaharkkaan al-Holin palautuksista: ”Syötkö hatullisen paskaa?”

Mikko Kärnä (kesk) arvostelee perussuomalaisten puheenjohtajaa Jussi Halla-ahoa Twitterissä. Halla-aho ei tyydy seuraamaan sivusta, vaan antaa samalla mitalla takaisin.

Mikko Kärnä (vas.) ja Jussi Halla-aho.­

11.12.2019 15:05

Al-holin leiriltä mahdollisesti palaavien suomalaisten tilanne on herättänyt tunteita ja kiristänyt keskustelun sävyä politiikassa. Kansanedustaja ja puolueensa puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps) kertoi eilen maanantaina, että hänen tietojensa mukaan suomalaisia oltaisiin siirtämässä Suomeen jo tällä viikolla charter-lennolla.

Ulkoministeriö kiisti Halla-ahon väitteet. Korkea virkamieslähde kuitenkin vahvisti myöhemmin Ylelle, että al-Holin leiriläisten siirtäminen Suomeen charter-lennolla tällä viikolla on ollut yksi vaihtoehdoista. Hänen mukaansa vaihtoehto ei enää olisi todennäköinen.

Kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk) tarttui ulkoministeriön ulostuloon Twitterissä. Hän syytti Halla-ahoa väärän tiedon levittämisestä ja vastuuttomasta politiikasta. Halla-aho ei jäänyt seuraamaan tilannetta sivusta, vaan vastasi kipakkaan sävyyn Kärnän twiittiin.

– Kärnällä on paniikki päällä, koska kepu on hallituksen iltakoulussa tukenut tätä toimintalinjaa, Halla-aho kommentoi.

– Olisin luullut, että sinulle on selvää ettei tällaisia päätöksiä tehdä hallituksen iltakoulussa. Poliittiset päätökset ovat tekemättä, vaihtoehtoja selvitetään. Keskustan linja taas on yksiselitteinen ja selkeä. Pyydätkö anteeksi, jos kuvaamaasi massapalautuslentoa ei tule, Kärnä vastaa.

– Syötkö hatullisen paskaa suorassa lähetyksessä, jos tulee, Halla-aho tiedustelee Kärnältä?

– Jos sieltä tulee hallituksen ja veronmaksajien junailemana huomenna kukaan, niin syön ja lähden myös hallituksesta. Sille en voi minä, etkä sinä mitään, jos joku omillaan tulee. Mitäs sinä syöt jos skenaariosi ei toteudu, Kärnä vastaa.

– En minä sano, että ne huomenna tulisivat. Mutta entä jos ne tulevat ensi viikolla? Syötkö sittenkin, Halla-aho jatkaa.

– Palaan nyt tähän: syötkö sinä hatullisen paskaa, jos hallitus ei hae aktiivisesti Isis-naisia pois leiriltä kuten olet väittänyt että hakee? Yhtäläiset panokset. Eikö, Kärnä jatkaa.

Tässä välissä sivullinen Twitterinkäyttäjä puuttuu keskusteluun. Hän päivittelee poliittisen keskustelun tasoa Suomessa, johon Kärnä vastaa lyhyesti.

– Toi aloitti. Mie haluan vain samat panokset, Kärnä toteaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?