Sanna Marin Ylelle: Pekka Haaviston toimilla al-Hol-asiassa on hallituksen ”hiljainen hyväksyntä” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Sanna Marin Ylelle: Pekka Haaviston toimilla al-Hol-asiassa on hallituksen ”hiljainen hyväksyntä”

Marin kertoo Ylelle, ettei hänellä ole tietoa mistään viranomaisoperaatiosta, päivämääristä eikä henkilöistä.

11.12.2019 14:08

Tuore pääministeri Sanna Marin (sd) kertoo Yleisradion haastattelussa, että al-Hol-asiaa on käsitelty hallituksen iltakoulussa ja ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr) toiminnalla on hallituksen ”hiljainen hyväksyntä”.

Haavisto aikoo vastata tänään kello 16 kysymyksiin suomalaisten mahdollisesta kotiuttamisesta al-Holin leiriltä. Ylen mukaan Marin lupaa, että hallitus selvittää al-Holin kysymyksen perinpohjin, mutta vierittää vastuuta pois omilta harteiltaan.

– Minulla ei ole tietoa mistään viranomaisoperaatiosta, päivämääristä eikä henkilöistä, Marin kertoo Ylelle.

Eilisessä Ylen A-studion lähetyksessä Marin vastasi al-Holia koskeneisiin kysymyksiin kehotuksella kysyä suoraan ulkoministeriltä itseltään. Haavisto ei ollut ohjelmassa paikalla.

– Minä en pysty tällaista tietoa vahvistamaan enkä pääministerinä kertomaan. Tämä on virkamiesvastuulla selvitettävä asia, Marin totesi.

Oppositio teki tänään ulkoministeri Haaviston toiminnasta välikysymyksen. Oppositiopuolueet haluavat tietää, mitä suomalaisviranomaiset tekevät Syyriassa, kenen mandaatilla he toimivat ja missä päätökset on tehty. Välikysymyksessä viitataan IS:n uutisointiin asian tiimoilta. Ainakin perussuomalaiset ja liike nyt vaativat Haaviston eroamista.

– Suomessa ministerin pitää olla rehelliseksi ja taitavaksi todettu henkilö, ja on asettunut kyseenalaiseen valoon, onko ulkoministeri Haavisto toiminut rehellisesti ja puhunut rehellisesti eduskunnalle, perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoi opposition välikysymyksestä pitämässään tiedotustilaisuudessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?