Sanna Marin Ylellä al-Hol-suunnitelmista: kysykää Haavistolta - Politiikka - Ilta-Sanomat

Sanna Marin Ylellä al-Hol-suunnitelmista: kysykää Haavistolta

Pääministeri Sanna Marinin mukaan asiasta pitäisi kysyä ulkoministeri Pekka Haavistolta (vihr).

Sanna Marinin (sd) mukaan al-Holin asiasta pitäisi kysyä ulkoministeriltä.

10.12.2019 21:38 | Päivitetty 10.12.2019 22:26

Uusi pääministeri Sanna Marin (sd) oli tiistaina Ylen A-studiossa haastateltavana. Hän joutui ottamaan heti kantaa kuumimpaan poliittiseen kysymykseen. Ylen tiistaisten tietojen mukaan suomalaisviranomaiset ovat pyytäneet kurdihallintoa toimittamaan leiriläisiä Syyrian ja Irakin väliselle rajalle.

Marinilta kysyttiin, onko Suomella valmis suunnitelma al-Holin leirillä olevien suomalaisten tuomiseksi Suomeen.

– Minä en pysty tällaista tietoa vahvistamaan enkä pääministerinä kertomaan. Tämä on virkamiesvastuulla selvitettävä asia.

Marinin mukaan asiasta pitäisi kysyä ulkoministeriltä. Marin muistutti, että hän on ollut pääministerinä vasta kuusi tuntia.

– En lähde lehtitietojen perusteella tällaista asiaa kommentoimaan. Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr) on oikea ministeri tästä kertomaan. Käsitykseni on, että tässä toimitaan konsulilain puitteissa.

Ilta-Sanomat kertoi aiemmin, että al-Holin perheet on jo jaettu Helsingin lastensuojelussa, terveydenhuollossa ja sosiaalitoimessa nimetyille henkilöille. Myös työntekijät tietäisivät nimeltä heille tulevat ihmiset al-Holin leiriltä.

Marin oli tiistai-iltana myös MTV:n Kymmenen uutisten haastateltavana. Häneltä kysyttiin, mikä on hänen henkilökohtainen kantansa siihen, pitäisikö suomalaiset hakea pois al-Holin leiriltä.

– Velvollisuutemme on noudattaa kansainvälisiä sopimuksia, kuten lasten oikeuksien sopimusta. Asiaa selvitetään virkavastuulla. Minä en lähde henkilökohtaista kantaani tässä kertomaan, vaan koko hallituksen on yhdessä katsottavaa asiaa, Marin sanoi.

Marinilta kysyttiin myös Suojelupoliisin huolesta, että al-Holin leirillä olleet naiset jatkaisivat todennäköisesti terroristista toimintaa Suomessa.

– On kuunneltava vakavasti Suojelupoliisin huolta, Marin sanoi.

”Sirpa Paatero kuntaministerinä omimmillaan”

Marin kommentoi lisäksi Ylelle sitä, miksi Sirpa Paatero (sd) on mukana uudessa hallituksessa.

– Itse uskon, että hän on kuntaministerinä omimmillaan, Marin sanoi.

Marinilta kysyttiin myös Antti Rinteen (sd) hallituksen heikoista kannatusluvuista ja siitä puuttuiko Rinne pääministerinä muiden ministerin toimiin

– Pitää arvostaa sitä työtä, mitä ministerit tekevät. Heille pitää antaa pääministerin tuki.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?