HS: Antti Rinne on viime vuosien epäsuosituin pääministeri - Politiikka - Ilta-Sanomat

HS: Antti Rinne on viime vuosien epäsuosituin pääministeri

Antti Rinne saapuu Sdp:n puoluevaltuuston kokoukseen Helsingissä viime sunnuntaina.

Antti Rinne saapuu Sdp:n puoluevaltuuston kokoukseen Helsingissä viime sunnuntaina.

Julkaistu: 10.12.2019 2:55

Rinteen pääministerikausi saa suomalaisilta tylyt arviot.

Viime viikolla tasavallan presidentille eropyyntönsä pääministerin tehtävästä jättänyt Antti Rinne (sd) saa Helsingin Sanomien tilaamassa kyselyssä murska-arvion työstään pääministerinä.

Vain 13 prosenttia suomalaisista katsoo viime viikolla hallituksensa eronpyynnön jättäneen Rinteen pärjänneen tehtävässään erittäin tai melko hyvin.

Peräti 62 prosenttia vastaajista sanoo Rinteen onnistuneen erittäin tai melko huonosti.

Posti-sotku ja hallituskriisi jättivät arvioihin selvästi jälkensä, ja tuloksiin vaikuttaa osaltaan kyselyn ajankohta. HS:n mukaan vielä elokuussa hyvän arvion Rinteelle antoi 28 prosenttia ja huonon arvion 29 prosenttia suomalaisista.

Kansalaisten Rinteelle antama arvosana on huonompi kuin edeltäjillä. Tutkimusta on toteutettu nykymuotoisena säännöllisesti vuodesta 2011 lähtien.

Lisäksi arviot koko hallituksen työstä olivat HSn teettämässä kyselyssä kielteisemmät kuin elokuussa. Joulukuun kyselyssä vain 19 prosenttia suomalaisista antaa hallitukselle myönteisen arvosanan, kun elokuussa osuus oli 23 prosenttia.

Kyselyn toteutti Kantar TNS viime viikolla. Kyselyiden teko lopetettiin hallituskriisin kärjistymisen takia suunniteltua aikaisemmin, ja tutkimukseen haastateltiin sen takia vain 505 ihmistä. Virhemarginaali on 4,3 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Tuoreimmat osastosta