Suomea johtaa nyt poikkeuksellinen naiskvintetti – some villiintyi ”uudesta sukupolvesta” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Suomea johtaa nyt poikkeuksellinen naiskvintetti – some villiintyi ”uudesta sukupolvesta”

HS:n toimittajan julkaisema kuvakollaasi juhlii Suomen politiikan poikkeuksellisen vahvaa naisjohtajien joukkoa.

8.12.2019 23:17

34-vuotias Sanna Marin (sd) valittiin sunnuntai-iltana Suomen kaikkien aikojen nuorimmaksi pääministeriksi. Marin korvaa pääministerin paikalta eronneen Antti Rinteen.

Sen lisäksi, että Marinin nuori ikä ja sukupuoli nousivat otsikoihin maailmalla, myös sosiaalisessa mediassa uuden pääministerin valinta sai laajaa huomiota.

Helsingin Sanomien talouden ja politiikan toimittaja Tuomas Niskakangas julkaisi Twitter-tilillään illan aikana kuvakombon otsikolla ”Finland’s government is now led by these five party leaders”. Aihetunnisteena twiitissä oli #newgeneration.

Kollaasissa on kuva viidestä politiikan huipulla olevasta naisesta. Sanna Marinin, 34, lisäksi mukana ovat keskustan puheenjohtaja, elinkeinoministeri Katri Kulmuni, 32, vasemmistoliiton puheenjohtaja, opetusministeri Li Andersson, 32, vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo, 34, sekä Rkp:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson, 55.

Twiittiä oli iltakymmeneen mennessä jaettu jo yli 2 200 kertaa. Tykkäyksiä se oli kerännyt yli 5 400.

Twiittiä oli jakanut illan aikana eteenpäin muun muassa Slovakian Suomen ja Viron suurlähettiläs Slavomira Masurova sekä joukko kansainvälisiä yliopistotutkijoita ja ihmisoikeusaktivisteja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?