Kulmuni onnittelee uuden punamullan pääministeriä Sanna Marinia: ”Voi syntyä yhtä historiallisia asioita kuin aikoinaankin” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Kulmuni onnittelee uuden punamullan pääministeriä Sanna Marinia: ”Voi syntyä yhtä historiallisia asioita kuin aikoinaankin”

Keskusta päätti tänään illalla uuteen hallitukseen lähdöstä hotelli Presidentissä. Katri Kulmuni kuvattuna kokouksessa.

Keskusta päätti tänään illalla uuteen hallitukseen lähdöstä hotelli Presidentissä. Katri Kulmuni kuvattuna kokouksessa.

Julkaistu: 8.12.2019 21:06

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni antaa Sanna Marinille kaiken tukensa ja kannatuksensa. – Hän on seuraavan sukupolven punamultapääministeri.

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni (kesk) onnitteli Sanna Marinia keskustan päätettyä omassa kokouksessaan hallitusyhteistyöhön lähtemisestä. Tuleva hallitus jyllää eteenpäin nuorten naispuheenjohtajien voimalla.

– Onnittelut Sanna Marinille. Odotan tiivistä ja läheistä yhteistyötä hänen kanssaan. Hän on seuraavan sukupolven punamultapääministeri ja saa kaiken kannustukseni ja tukeni, Kulmuni sanoi.

Kulmuni on puhunut viime päivinä nimenomaan uuden sukupolven punamullasta. IS kysyi Kulmunilta, mitä se käytännössä tarkoittaa.

– Ainakin meillä on Suomen historian nuorin pääministeri. Sanna Marin on selvästi seuraavan sukupolven pääministeri ja oletan, että siitä voi syntyä yhtä historiallisia asioita kuin aikoinaankin on tehty punamultavoimin.

Kulmuni kiersi kysymyksen siitä, puhdistuuko pian uudelleen muodostettavan hallituksen pöytä valinnalla. Kulmuni painotti, että sosiaalidemokraatit äänestivät itse Antti Rinteen eron jälkeen uudesta pääministeristä. Hänen mukaansa luottamus rakennetaan nyt uuden punamullan kesken.

– Uuden pääministerin aikakaudella luottamusta varmasti pystytään rakentamaan.

Keskusta päättää omista tulevan hallituksen ministerinimistään huomenna aamulla alkavassa kokouksessa. Kulmuni ei halunnut spekuloida nimisterilistan nimillä. Uuden hallituksen muodostaminen tarjoaisi Kulmunille luontevan paikan ottaa itselleen valtiovarainministerin salkku. Hän ei kuitenkaan suostunut spekuloimaan tällä vaihtoehdolla lainkaan.

– Keskusta pitää huomenna sen kokouksen.

Tuoreimmat osastosta