PS:n Halla-aho: Uusien vaalien järjestäminen olisi erittäin perusteltua

Puhemies Matti Vanhanen on pitänyt keskustelua uusista vaaleista ylimitoitettuna.

Perusuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ennakoi Sdp:n ja keskustan kannatuksen jatkavan laskuaan

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mielestä ennenaikaisten eduskuntavaalien järjestäminen olisi erittäin perusteltua ”tässä epätavallisessa tilanteessa”.

– Ymmärrettävistä syistä keskustalla ja demareilla ei vaaleihin ole halua, Halla-aho kirjoittaa Facebookissa.

Halla-aho ennakoi Sdp:n ja keskustan kannatuksen jatkavan laskuaan, jos puolueet jatkavat hallitusyhteistyötä entisellä viiden puolueen hallituspohjalla. Halla-ahon mukaan etenkin keskustan on syytä miettiä hallituksessa jatkoa hyvin tarkkaan.

Perussuomalaisten hanakkuutta uusiin vaaleihin selittää osaltaan se, että puolue pitää kärkisijaa kannatusmittauksissa. Ylen torstaina julkistamassa kyselyssä perussuomalaisten kannatus kohosi jo 24,3 prosenttiin.

Vanhanen toppuutteli puheita uusista vaaleista

Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen (kesk) sanoi tänään Ylen Ykkösaamussa, että keskustelu uusista vaaleista hallituskriisin yhteydessä oli ylimitoitettua. Vanhanen sanoi, että hän oli vähällä käyttää puheenvuoron puhemiehen paikalta ja muistuttaa, että uusien vaalien kynnys on erittäin korkealla.

– Ennen uusia vaaleja meillä nähtäisiin vähemmistöhallituksia, ellei enemmistöhallitusta syntyisi. Lähtökohta on se, että valta kuuluu kansan valitsemalle eduskunnalle. Näiden kahdensadan pitää pystyä päättämään niin yksinkertaisesta asiasta kuin että kenelle toimeenpanovalta kuuluu, Vanhanen sanoi.

Postin työehtosopimusriita johti lopulta pääministeri Antti Rinteen (sd) hallituksen eroon. Ennen hallituksen eroa myös omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd) erosi tehtävästään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?