Tytti Tuppurainen Ylelle: Antti Rinne voi jatkaa ministerinä - Politiikka - Ilta-Sanomat

Tytti Tuppurainen Ylelle: Antti Rinne voi jatkaa ministerinä

Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen tukee uudeksi pääministeriksi liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marinia.

Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen tukee uudeksi pääministeriksi liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marinia.

Julkaistu: 5.12.2019 22:38

Antti Rinne ei ole menettänyt kelpoisuuttaan ministerin tehtäviin, eurooppaministeri Tytti Tuppurainen sanoi Ylen A-Talkissa.

Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen otti illan A-Talkissa kantaa Antti Rinteen mahdollisuuksiin jatkaa tulevassa hallituksessa ministerinä. Rinne erosi maanantaina pääministerin tehtävästä. Torstaina hänet valittiin hallitustunnustelijaksi.

– On yksi mahdollisuus muiden joukossa, että Antti Rinne jatkaa ministerinä. Hän ei ole menettänyt kelpoisuuttaan ja näen, että Antti Rinteellä on edelleen mahdollisuuksia, Tuppurainen sanoi lähetyksessä.

Keskustan Markus Lohi ei myöskään tyrmännyt Rinteen jatkoa ministerinä.

– Haluamme kunnioittaa pelisääntöjä, että toiset puolueet eivät puutu toisen puolueen valintoihin. Mutta oletan, että puolueet harkitsevat valintoja myös siltä kannalta, miltä ne näyttävät, Lohi muotoili ohjelmassa.

Rinne ei halunnut torstaina kommentoida, onko hän kiinnostunut ministerin tehtävistä uudessa hallituksessa. Sdp:n puoluevaltuusto valitsee sunnuntaina uuden pääministeriehdokkaan. Valinta tehdään liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marinin ja Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Lindtmanin välillä.

Tuoreimmat osastosta