Perussuomalaiset valmiina esittämään välikysymyksen Haaviston toiminnasta, jos hän jatkaa ulkoministerinä - Politiikka - Ilta-Sanomat

Perussuomalaiset valmiina esittämään välikysymyksen Haaviston toiminnasta, jos hän jatkaa ulkoministerinä

Perussuomalaiset sanoo, että puolueella on valmius jättää välikysymys ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) toiminnasta, jos Haavisto jatkaa ulkoministerinä tulevassa hallituksessa.

5.12.2019 15:53 | Päivitetty 5.12.2019 16:24

Perussuomalaiset päätti asiasta eduskuntaryhmän kokouksessa.

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mukaan puolueelle on edelleen epäselvää, onko Haavisto valehdellut Syyrian al-Holin leirin suomalaisten evakuointia koskevassa asiassa tai onko Haavisto syyllistynyt virkamiehen painostamiseen.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä kertoi keskiviikkona jättävänsä kirjallisen kysymyksen ulkoministeri Haaviston toiminnasta.

Haavisto vastasi keskiviikkona Ylen A-studiossa al-Holin leirin ympärillä pyörivään kohuun.

Ilta-Sanomat on aiemmin kertonut, miten Haavisto painosti ulkoministeriön konsulipäällikköä ylittämään virkavastuunsa al-Holin leirissä Syyriassa olevien suomalaisten kotiuttamisoperaatiossa. Operaatio Korpi -koodinimellä tunnetussa operaatiossa suomalaiset olisi tuotu konsulikyydillä tarvittaessa nopeasti kotimaahan. IS on kertonut, että kun konsulipäällikkö Pasi Tuominen ei suostunut ulkoministerin vaatimukseen, hänet syrjäytettiin.

Haavisto kertoi keskustelleensa puolitoista tuntia konsulipäällikkö Pasi Tuomisen kanssa.

Haavisto kertoi A-studiossa, että hän keskusteli keskiviikkona puolitoista tuntia konsulipäällikkö Tuomisen kanssa.

– Pyysin tietysti anteeksi, kun tässä on ollut monessa kohdassa rikkinäinen puhelin. Samalla kuulin, että hänellä ei ole mitään nykyisen henkilön virkatointa ja tehtäväkuvaa vastaan. Ei ole mitään ristiriitaa konsuliosastolla näiden toimenpiteiden ja hänen työnsä välillä, Haavisto sanoi A-studiossa.

– Silloin ilman muuta sanoin, että hän on ilman muuta tervetullut jatkamaan tehtävässä, jos hän näin haluaa.

Haavisto kiisti heti perään väitteen, jonka mukaan konsulipäällikkö olisi siirretty syrjään tehtävistä, mutta myönsi, että tehtävistä on ollut ”ristiriitaisia käsityksiä”, jolloin on ”katsottu, onko sitten muita mieluisia tehtäviä”.

LUE LISÄÄ: Haavisto pyysi anteeksi – konsulipäällikkö ”tervetullut jatkamaan tehtävässä”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?