Pääministeriehdokkaat Marin ja Lindtman – toinen kiirehtisi polttomoottoreiden kieltämistä, toinen ei

Rinteen paikalle tähyävä kaksikko on samanmielinen lähes kaikista asiakysymyksistä.

IS kävi läpi ryhmäjohtaja Antti Lindtmanin (sd) ja liikenneministeri Sanna Marinin (sd) vaalikonevastaukset.

4.12.2019 20:36

Eropyyntönsä jättäneen pääministeri Antti Rinteen (sd) seuraajaehdokkaat ovat miltei kaikista kysymyksistä suurin piirtein samaa mieltä.

IS kävi läpi liikenneministeri Sanna Marinin (sd) ja ryhmäjohtaja Antti Lindtmanin (sd) vaalikonevastaukset.

IS joutui tyytymään Ylen vaalikoneeseen, koska Marin ei ollut vastannut lainkaan IS:n omaan tai Helsingin Sanomien vaalikoneeseen.

Lindtman ja Marin olivat vain yhdessä asiakysymyksessä jakolinjan eri puolilla, polttomoottoriautojen kieltämisessä.

Marin kiirehtisi uusien bensa- ja dieselautojen myynnin kieltämistä, Lindtman ei. Kumpikaan ei ollut kannassaan ehdoton, polttomoottoreiden kieltämisen kiirehtimisessä Marin oli jokseenkin samaa mieltä ja Lindtman jokseenkin eri mieltä.

Marin on ympäristöasioissa Lindtmania ehdottomampi ja vihreämpi. Marin on täysin samaa mieltä siitä, että Suomen pitäisi olla edelläkävijä ilmastonmuutoksen torjunnassa ja siitä, että lihansyönnin vähentämistä pitäisi ohjata esimerkiksi verotuksella – Lindtman on samoista asioista jokseenkin samaa mieltä.

Antti Lindtman ja Sanna Marin tähtäävät pääministeri Antti Rinteen seuraajaksi. Seuraajaehdokkaat ovat perusdemareita, joiden mielipiteissä ei suuria eroja ole.

Talouspolitiikassa Marin on Lindtmania enemmän jyrkän linjan demari. Kun Ylen vaalikoneessa esitettiin, että valtion taloutta pitäisi tasapainottaa mieluummin leikkaamalla kuin veronkorotuksilla, Marin oli täysin eri mieltä, Lindtman jokseenkin eri mieltä.

Lindtman puolestaan oli muutamassa kysymyksessä Marinia vankkumattomampi asian kannattaja. Esimerkiksi Lindtman ei missään tapauksessa kannata vastikkeetonta sosiaaliturvamallia. Marin on vastikkeettomasta sotu-mallista jokseenkin eri mieltä.

Puolueista vain vihreät ja vasemmistoliitto ovat kannattaneet vastikkeetonta perustuloa sotu-uudistuksessa.

Ylen vaalikoneen vapaammista kysymyksistä löytyy yksi Lindtmania ja Marinia erottava vastaus: Poliitikon on ajettava ennen kaikkea äänestäjiensä etua?

Marin oli tästä kysymyksestä jokseenkin samaa mieltä, Lindtman jokseenkin eri mieltä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?