Sipilä kiistää väitteet Rinteen kaatamis­operaatiosta – ”Tuulesta temmattu salaliitto­teoria­kehitelmä” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Sipilä kiistää väitteet Rinteen kaatamis­operaatiosta – ”Tuulesta temmattu salaliitto­teoria­kehitelmä”

Juha Sipilä (kesk) kiistää lehtitiedot, joiden mukaan hän oli mukana operaatiossa pääministeri Antti Rinteen (sd) syrjäyttämiseksi.

Juha Sipilä (kesk) kiistää lehtitiedot, joiden mukaan hän oli mukana operaatiossa pääministeri Antti Rinteen (sd) syrjäyttämiseksi.

Julkaistu: 4.12. 16:11

Lehtitietojen mukaan Sipilä olisi ollut yksi keskustalaisista, jotka ajoivat Rinteen kaatamista jo perjantaina.

Entinen pääministeri Juha Sipilä (kesk) kiistää, että olisi ollut aktiivisesti kampeamassa Antti Rinnettä (sd) pääministerin paikalta.

Sipilä sanoi STT:lle eduskunnassa, että olisi aivan kornia, että hän tekisi sellaisia operaatioita, jotka vaikuttavat hänen seuraajaansa pääministerinä. Hänen mukaansa väite on tuulesta temmattu salaliittoteoriakehitelmä.

Iltalehden tietojen mukaan Sipilä oli yksi keskustalaisista, jotka ajoivat Rinteen kaatamista jo viime perjantaina. Lehti on julkaissut viestittelyä, jota on sen mukaan käyty keskustan suljetuissa keskusteluryhmissä.

Lehden mukaan Sipilä viesti eduskuntaryhmän suuntaan, että ay-taustaisen Rinteen toimet työmarkkinapolitiikassa ovat herättäneet syksyn mittaan yhä enemmän ärtymystä.

Jutussa kerrotaan myös, että yksi aktiivisimmista epäluottamuksen puuhaajista oli kansanedustaja Markus Lohi, jonka kerrotaan soitelleen koko viikonlopun keskustan kenttäväelle ja keränneen väkeä Rinnettä vastaan.