Lindtman pyytää Kurviselta selvitystä ”keskustan ajattelusta ja viime päivien tapahtumista” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Lindtman pyytää Kurviselta selvitystä ”keskustan ajattelusta ja viime päivien tapahtumista”

Sdp:n ja keskustan eduskuntaryhmät ovat koolla torstaisin kello 14.

Antti Lindtman (vas.) ja Antti Kurvinen.

4.12.2019 13:31 | Päivitetty 4.12.2019 17:05

Antti Lindtman (sd) on pyytänyt, että keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen osallistuu Sdp:n eduskuntaryhmän kokoukseen huomenna, Lindtman kertoo Twitterissä.

Lindtman on Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja. Hän toivoo, että Kurvinen selvittää ”keskustan ryhmän ajattelua ja viime päivien tapahtumia”.

Sdp:n ja keskustan eduskuntaryhmät ovat normaalisti koolla torstaisin kello 14 alkaen.

Lindtman kertoi myös pyytäneensä Kurvista osallistumaan Sdp:n eduskuntaryhmän kokoukseen huomenna siksi, että näkee tarvetta puhua asiat halki kasvokkain.

– Sovimme, että hän tulee meidän ryhmäkokoukseen ja omalta osaltaan antaa selvityksen keskustan eduskuntaryhmän viime päivien tapahtumista ja ajattelusta liittyen myös siihen, mitä olemme saaneet viime päivinä lehdistä lukea, Lindtman sanoi.

Iltalehti julkaisi eilen jutun, jonka mukaan keskustan riveissä suunniteltiin muun muassa entisen pääministerin Juha Sipilän johdolla pääministeri Antti Rinteen kaatamista jo perjantaina. Lehti julkaisi myös viestittelyä, jota on sen mukaan käyty keskustan suljetuissa keskusteluryhmissä.

Lindtman ei kommentoinut viestejä, mutta arvioi, että niistäkin Sdp:n ryhmä keskustelee Kurvisen kanssa huomenna kasvotusten.

Sipilä kiistää väitteet

Sipilä kiistää, että olisi ollut aktiivisesti kampeamassa Antti Rinnettä pääministerin paikalta.

– Sehän nyt olisi aivan kornia, että tekisin sellaisia operaatioita, jotka vaikuttavat seuraajaani pääministerinä, hän sanoi STT:lle eduskunnassa.

Sipilän mukaan väite on ihan tuulesta temmattu salaliittoteoriakehitelmä.

Sipilä on myös lähettänyt Sdp:n eduskuntaryhmälle lepyttelyviestin, jossa selvittää asiaa omalta osaltaan.

– Totta kai suora viesti, kontakti, niin se on aina askel eteenpäin, sanoi Lindtman.

Lue lisää: Sipilä sydämistyi lehtiväitteestä– lähetti kaikille demariedustajille sähköpostin: ”En ole puuhannut mitään Rinteen kaatokokousta”

Rinne hallitustunnusteilijana sopii keskustalle

Keskusta ei vastusta sitä, että hallitustunnustelijaksi valitaan Rinne. Asiasta kertoi keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen.

– Hallitustunnustelijan henkilö ei ole meille oleellinen, kunhan maahan saadaan toimintakuntoinen hallitus, Kurvinen sanoi.

Hänen mukaansa oleellista keskustalle on, että Sdp valitsee pääministerin, joka pystyy palauttamaan hallituksen uskottavuuden ja luottamuksen.

Pääministeriehdokkaaksi ilmoittautunut liikenne- ja viestintäministeri, Sdp:n varapuheenjohtaja Sanna Marin sanoi eilen, että olisi luontevaa, että hallitustunnustelija olisi Rinne, eikä kumpikaan pääministeriehdokkaista.

Myös pääministeriehdokkaaksi ilmoittautunut Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman pitää järkevänä, että hallitustunnustelija on joku muu kuin kumpikaan ehdokkaista. Hän ei kuitenkaan suoraan vastannut medialle eduskunnassa, voiko hänen mielestään tunnustelija olla Rinne.

Lindtmanin mukaan Sdp:llä on huomenna kello 16:een mennessä olemassa esitys hallitustunnustelijaksi.

Eduskuntaryhmät sopivat hallitustunnusteluiden vetäjästä huomenna kello 16.30 alkavassa Lindtmanin koolle kutsumassa kokouksessa. Tilaisuudessa jaetaan myös tunnustelijan kysymykset ja sovitaan eduskuntaryhmien vastausten määräajasta. Tilaisuuden päätyttyä järjestetään tiedotustilaisuus.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?