Halla-aho ei osta Haaviston selvitystä al-Holista – PS syyttää muunnellun totuuden puhumisesta - Politiikka - Ilta-Sanomat

Halla-aho ei osta Haaviston selvitystä al-Holista – PS syyttää muunnellun totuuden puhumisesta

Perussuomalaiset näkevät IS:ssä julkaistujen sähköpostien jälkeen syytä epäillä, että Haavisto on puhunut muunneltua totuutta ja toiminut itsevaltaisesti.

Jussi Halla-aho (vasemmalla) ja perussuomalaiset alleviivaavat tänään lähettämässään tiedotteessa, etteivät he ole tyytyväisiä ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr) selityksiin.

4.12.2019 11:27

Perussuomalaiset alleviivaavat tänään lähettämässään tiedotteessa, etteivät he ole tyytyväisiä ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr) selityksiin siitä, mitä Isis-perheiden hakemisesta al-Holin leiriltä on sovittu ja kenen kanssa. Ilta-Sanomat kertoi tänään ulkoministeriössä aiheesta vaihdetuista sähköposteista, jotka asettavat Haaviston asiasta antamat lausunnot outoon valoon.

Haavisto kävi eilen selvittämässä asiaa ulkoasianvaliokunnalle. Haaviston selvitys kelpasi muille jäsenille, mutta ei perussuomalaisille. Perussuomalaiset viittaavat tiedotteessaan IS:ssä olleisiin sähköposteihin. Puolue näkee syytä epäillä, että Haavisto on puhunut asiassa muunneltua totuutta ja toiminut itsevaltaisesti.

– Hallituskumppaneiden on syytä ymmärtää, että vihreät on fanaatikkoliike, joka ei koe, että säännöt koskisivat heitä. Jos vihreiltä ei oteta avainsalkkuja pois, samaa tullaan näkemään koko vaalikausi. Vihreiden kannattajia tämä miellyttää, tuskin muita, perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kommentoi.

Tiedotteessa viitataan siihen, ettei hallituksella ole päätöstä al-Holiin liittyvässä asiassa ja katsotaan Haaviston ottaneen oman toimintalinjansa.

Ulkoasianvaliokunnan puheenjohtaja Mika Niikko (ps) kirjoitti Haaviston kuulemisen jälkeen, ettei ministeri vastannut peruskysymykseen siitä, miksi valiokunnalta salattiin hänen todelliset tarkoitusperänsä. Valiokunta oli Niikon mukaan vielä 16. lokakuuta pidetyn edellisen kuulemisen jälkeen siinä uskossa, ettei aktiivisiin palautusoperaatioihin ryhdytä, koska asiaa oli aiemmin linjannut pääministeri Antti Rinne.

– Siitä huolimatta ulkoministeri nimesi hetki tämän kuulemisen jälkeen henkilön käymään neuvotteluja palautuksista Irakissa olevien kurdiviranomaisten kanssa. Kurdiviranomaiset linjasivat, ettei lapsia palauteta ilman heidän äitejään, Niikko kirjoitti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?