”Itsepäisesti Suomen mediassa pyörineet huhut ovat viimein vahvistuneet” – Näin Rinteen ero noteerattiin ulkomailla - Politiikka - Ilta-Sanomat

”Itsepäisesti Suomen mediassa pyörineet huhut ovat viimein vahvistuneet” – Näin Rinteen ero noteerattiin ulkomailla

Julkaistu: 3.12. 21:36

Naapurimaiden median lisäksi muun muassa Kiinan valtion uutistoimisto Xinhua ja yhdysvaltalainen verkkolehti Politico ovat noteeranneet Rinteen eron uutisissaan.

Pääministeri Antti Rinteen (sd) ero ja Suomen hallituksen kaatuminen on huomioitu niin naapurimaissa kuin kauempanakin maailmalla. Muun muassa useat ruotsalais- ja venäläismediat, norjalainen Aftenposten sekä virolaiset Postimees ja Õhtuleht ovat uutisoineet asiasta.

– Itsepäisesti Suomen mediassa pyörineet huhut ovat viimein vahvistuneet, ruotsalainen Aftonbladet kirjoittaa.

Myös toinen ruotsalainen iltapäivälehti Expressen uutisoi isosti Rinteen erosta. Se siteeraa jutussaan suomenruotsalaista sanomalehteä Hufvudstadsbladetia, jonka mukaan keskusta ei ollut tyytyväinen siihen, miten Rinne pääministerinä hoiti Posti-kiistaa.

Venäjän valtion omistama englanninkielinen tv-kanava Russia Today puolestaan kertoo, että keskusta suostuu vanhaan hallituskokoonpanoon ja -ohjelmaan välttääkseen uudet ennenaikaiset eduskuntavaalit.

Yhdysvaltalaisen uutistoimisto AP:n uutisen ovat julkaisseet ainakin The New York Times ja The Washington Post sekä irlantilainen sanomalehti The Irish Times.

AP kertoo Sdp:n avainhallituskumppanin vetäneen tukensa pääministeriltä johtuen Posti-kiistan aiheuttamista laajoista lakoista, jotka vaikuttivat muun muassa lentoyhtiö Finnairin toimintaan.

Myös yhdysvaltalainen politiikkaan erikoistunut verkkolehti Politico on kertonut asiasta eurooppalaisen versionsa verkkosivuilla. Sen mukaan Rinne eroaa työmarkkinakiistan seurauksena.

– Hän eroaa juuri, kun Suomi on päättämässä kuusikuukautista kauttaan EU:n puheenjohtajamaana. Neuvottelut uudesta pitkän aikavälin budjetista ovat juuri edenneet vaikeimpaan vaiheeseen, Politico kirjoittaa.

Kiinan valtion virallinen uutistoimisto Xinhua on julkaissut aiheesta tiiviin uutisen, jossa kerrotaan Rinteen ajautuneen vaikeaan tilanteeseen, kun yksi hallituskumppaneista veti häneltä tukensa maanantaina.