SK:n tiedot: Tässä on Antti Rinteen suosikki uudeksi pääministeriksi - Politiikka - Ilta-Sanomat

SK:n tiedot: Tässä on Antti Rinteen suosikki uudeksi pääministeriksi

Suomen Kuvalehden mukaan Sanna Marin (oik.) olisi Antti Rinteen suosikki, mikäli pääministeri pitäisi vaihtaa.

Suomen Kuvalehden mukaan Sanna Marin (oik.) olisi Antti Rinteen suosikki, mikäli pääministeri pitäisi vaihtaa.

Julkaistu: 3.12. 7:09

Suomen Kuvalehden tietojen mukaan Antti Rinne suunnittelee jatkavansa Sdp:n puheenjohtajana, vaikka jäisi pois hallituksesta.

Pääministeri Antti Rinne (sd) ei ollut vielä maanantai-iltana valmis eroamaan. Kaikki voi muuttua viimeistään jo tiistaina ja viimeistään silloin, kun Rinteen asemaa koetellaan eduskunnassa tiistaina kello 14 alkavassa välikysymyskeskustelussa.

Antti Rinne suunnittelee Suomen Kuvalehden (SK) tietojen mukaan jatkavansa Sdp:n puheenjohtajana, vaikka jäisi pois hallituksesta.

Lehden tietojen mukaan Rinne olisi pakon edessä valmis eroamaan pääministerin tehtävästä ja nostamaan uudeksi pääministeriksi puolueensa ensimmäisen varapuheenjohtajan, liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marinin.

Sanna Marin on tällä hetkellä liikenne- ja viestintäministeri.

Sanna Marin on tällä hetkellä liikenne- ja viestintäministeri.

Rinne totesi Sdp:n puoluehallituksen kokouksen jälkeen maanantai-iltana, että hän haluaa keskustalta selvän vastauksen siihen, onko puolueella valmiutta jatkaa hallitusyhteistyötä pääministerin kanssa.

– Minulla on oikeus saada heiltä selkeät perustelut tilanteeseen, jos he eivät ole valmiita jatkamaan. Tästä tilanteesta tullaan huomenna keskustelemaan. Sen jälkeen tulen sitten arvioimaa tilannetta ja vetämään tarvittavat johtopäätökset miten tullaan menemään eteenpäin, Rinne sanoi maanantai-iltana.

Suomen Kuvalehden mukaan Rinteen ehdotusta uudesta pääministeristä on tulkittu siten, että hän tietää joutuvansa lähtemään pääministerin paikalta ja yrittää välttää putoamisen pelkäksi rivikansanedustajaksi.