Rinne HS:lle: Haluan keskustalta kirjalliset perustelut – ”Vasta sen jälkeen pystyn arvioimaan, mitä tulen tekemään” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Rinne HS:lle: Haluan keskustalta kirjalliset perustelut – ”Vasta sen jälkeen pystyn arvioimaan, mitä tulen tekemään”

Rinne penäsi keskustalta vastauksia puoluehallituksen kokouksesta poistuessaan.

Julkaistu: 3.12.2019 0:04

Rinne perustelee vaatimusta omaan oikeusturvaansa vedoten.

Pääministeri Antti Rinne (sd) kertoo myöhään maanantai-iltana Helsingin Sanomille antamassaan haastattelussa haluavansa keskustalta kirjalliset perusteet epäluottamuksesta.

– Minun oikeusturvani takia on myös tärkeä saada perusteet keskustan näkemykselle kirjallisesti. Vasta sen jälkeen, kun olen saanut keskustan täsmällisen vastauksen kirjallisesti, pystyn arvioimaan, mitä tulen tekemään, Rinne sanoo HS:lle.

Rinne moittii keskustan epäselvää viestintää ja edellyttää heiltä selkeää vastausta asiaan. Rinne kertoo, että pyrkii tapaamaan keskustan puheenjohtaja Katri Kulmunia ja puoluesihteeri Riikka Pirkkalaista tiistaiaamuna.

– Edellytän keskustalta selkeää kyllä tai ei -vastausta siihen, jatketaanko yhdessä eikä vain puolueina vaan myös henkilöinä. Jos vastaus on ei, haluan kirjallisena ne perusteet, joihin keskusta vetoaa, Rinne sanoo.

Rinteen mukaan kirjalliset perusteet ovat hänelle tärkeitä, jotta ne tulevat dokumentoiduiksi.

– Sitten media ja kansalaiset voivat avoimesti arvioida, mihin perustuu keskustan vaatimus, että pääministerin ei tulisi jatkaa tehtävässään, Rinne sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?