HS ja Yle saivat haltuunsa sähköpostiviestin, joka osoittaa Rinteen kertomuksesta aukon - Politiikka - Ilta-Sanomat

HS ja Yle saivat haltuunsa sähköpostiviestin, joka osoittaa Rinteen kertomuksesta aukon

Antti Rinne eduskunnassa tiistaina.

Antti Rinne eduskunnassa tiistaina.

Julkaistu: 2.12. 22:26

Viikonloppuna virisi tieto sähköpostista, jonka silloinen kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero oli lähettänyt Sdp:n puoluehallitukselle sekä eduskuntaryhmän jäsenille elokuun lopussa.

Huhujen mukaan sähköposti olisi Rinteen kannalta ”savuava ase” ja se osoittaisi, että Rinne on tiennyt pakettilajittelijoiden siirrosta.

Helsingin Sanomat ja Yle ovat nyt saaneet käsiinsä sähköpostin. Helsingin Sanomien mukaan se tekee pääministeri Antti Rinteen kertomukseen aukon.

29.8. lähetetystä sähköpostista käy ilmi, että Posti on keskustellut päätöksestä siirtää 700 pakettilajittelijaa halvemman työehtosopimuksen piiriin valtio-omistajan kanssa. Paatero kertoo viestissä, että on informoinut ennalta pääministeriä ja keskustellut Postin henkilöstön asemaan liittyvistä kysymyksistä ay-järjestöjen kanssa. Sähköposti osoittaa myös, ettei Paatero ole sanonut Postin aikeille ei.

Pääministeri Antti Rinne puolestaan on toistanut julkisuudessa, että hän on olettanut Paateron ilmoittaneen Postin hallitukselle, ettei työehtosopimusten siirto käy.

– Minulle on hänen puheistaan koko ajan ollut se käsitys, että näin on ollut, eli että missään tapauksessa ei ole hyväksytty mitään siirtoa, Rinne sanoi Helsingin Sanomille perjantaina.

Antti Rinteen esikunnasta kerrottiin Helsingin Sanomille, että Paateron lähettämää sähköpostia käsiteltiin viiden hallituspuolueen puheenjohtajan kokouksessa sunnuntaina.

HS:n mukaan Rinne on kuitenkin ilmeisen tosissaan ja järjestelmällisesti vaatinut kesästä lähtien, ettei valtion täysin omistamissa yhtiöissä työehtoja saa heikentää.