Antti Rinne kävi tuliseen vastaiskuun: Minulla on oikeusturvani vuoksi oikeus saada tietää keskustan perusteet – katso video

Pääministeri Antti Rinne (sd) ei aio luovuttaa vielä tänä iltana, vaan perää keskustalta sen ulostuloon nyt selkeyttä. Hän halusi kyllä tai ei vastauksen siihen, onko keskusta valmis jatkamaan hallitusyhteistyötä.

2.12.2019 22:13

Pääministeri Antti Rinne (sd) ärjyi ensin mikrofoneja kauemmaksi kasvojensa ja edestä, sitten hän siirsi omaa kohtaloaan koskevan pallon takaisin keskustalle Sdp:n puoluehallituksen kokouksen päätteeksi.

– On niin hirveän vaikeaa, että tuotte näitä mikrofoneja suuhun. Menkää kauemmaksi, Rinne avasi.

Sitten hän aloitti tulikivenkatkuisen vuodatuksen.

– Täytyy todeta, että jos minun viestintääni on sanottu epäselväksi, niin kyllä keskustan viestintä on vielä epäselvempää. Tällä hetkellä ei oikein ole tietoa, mitä he tarkoittavat ja haluavat tässä tilanteessa, Rinne sanoi ja jatkoi samaan hengenvetoon:

– Sen takia ajattelin, että huomenna ihan oman oikeusturvani takia, haluan saada vastauksen kyllä tai ei, onko keskustalla valmiutta jatkaa pääministerin kanssa vai ei tätä hallitusyhteistyötä ja siihen, mitkä ovat ne perusteet, miksi he ovat sitä mieltä mitä sitten ovat.

Rinne katsoo, että hänellä on tilanteessa siis oikeus saada keskustalta selvät perustelut. Asiasta keskustellaan hänen mukaansa huomenna.

– Elikkä minulla on oikeus saada heiltä selkeät perustelut tilanteeseen, jos he eivät ole valmiita jatkamaan. Tästä tilanteesta tullaan huomenna keskustelemaan. Sen jälkeen tulen sitten arvioimaa tilannetta ja vetämään tarvittavat johtopäätökset, miten tullaan menemään eteenpäin.

Puoluesihteeri Antton Rönnholm sanoi Sdp:n puoluehallituksen tuea Rinteelle olevan täydellinen ja siihen vetosi puheenvuorossaan myös Rinne. Rinne poistui lyhyen viestinsä jälkeen tilanteesta virka-Mersunsa takapenkille.

Käytännössä keskusta tarjosi Rinteelle tänään mahdollisuutta erota itse. Rinne ei siihen tarttunut. Jos Rinne ei huomenna käytävien keskustelujen jälkeenkään suostu eroamaan, Rinteen tie pääministerinä todennäköisesti kaatuu eduskunnan välikysymyskeskustelussa ja siihen liittyvässä luottamusäänestyksessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?