Keskustalla Rinteeseen liittyvää epäluottamusta – puoluehallitus koolle heti - Politiikka - Ilta-Sanomat

Keskustalla Rinteeseen liittyvää epäluottamusta – puoluehallitus koolle heti

Julkaistu: 2.12. 16:33

Antti Rinteen eilisen kriisikokouksen selitykset eivät riitä keskustalle. Rinteen kohtalo ratkaistaan välittömästi alkavassa puoluehallituksen kokouksessa.

Keskustan eduskuntaryhmä kokoontui tiistaina kello kahdelta ryhmäkokoukseensa pohtimaan pääministeri Antti Rinteen tilannetta (sd) Posti-vyyhdistä syntyneen hallituskriisin jälkeen. Tasan 2,5 tuntia kestäneen kokouksen päätteeksi keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni sanoi, että puolueella on henkilöön liittyvää epäluottamusta. Keskustan puoluehallitus kokoontuu vielä tänään. Rinteen kohtalo ei siis vielä yksiselitteisesti ratkennut. Keskusta näyttäisi kuitenkin olevan näyttämässä Rinteelle peukaloa alaspäin.

– Keskusta on erittäin sitoutunut hallituspohjaan ja hallituspuolueisiin, mutta meillä on henkilöön liittyvää epäluottamusta. Keskusta haluaa, että hallitus on toimintakykyinen ja se pystyy hoitamaan isänmaan, Suomen ja suomalaisten asioita parhaalla mahdollisella tavalla. Meillä puoluehallitus kokoontuu nyt, Kulmuni sanoi.

Keskustan ryhmäpuheenjohtaja Antti Kurvinen sanoi puoluehallituksen kokoontuvan välittömästi. Keskustan puoluehallitus on parhaillaan koolla puoluetoimistolla Apollonkadulla.

– Keskusta totesi tänään, että eilen annetut selvitykset eivät ole riittäviä ja toivotaan, että hallitus saadaan toimintakykyiseksi mahdollisimman pian. Toistan vielä sen, että toivomme, että nykyinen hallituskokoonpano voisi jatkaa ja nykyisellä hallitusohjelmalla voitaisiin mennä eteenpäin, Kurvinen sanoi.

IS:n tietojen mukaan vihreät tukevat Rinteen jatkoa, mutta edellyttävät, että Posti-vyyhdistä annetaan kansalaisille avoin ja rehellinen selvitys huomisessa välikysymyskeskustelussa. Rkp:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson sanoi tänään puolueen haluavan antaa Rinteelle ”toisen mahdollisuuden” viestintään ja tiedonkulkuun liittyvistä ongelmista huolimatta. Henrikssonin mukaan Posti-asiaa ei ole hoidettu hyvin, mutta kukaan ei ole täydellinen.