Vihreissä halutaan Posti-vyyhdistä avointa ja rehellistä selvitystä suomalaisille: ”Salailu ja epäselvyys ei voi jatkua” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Vihreissä halutaan Posti-vyyhdistä avointa ja rehellistä selvitystä suomalaisille: ”Salailu ja epäselvyys ei voi jatkua”

IS:n tietojen mukaan keskustaa lukuunottamatta muissa hallituspuolueissa katsottiin, että Antti Rinne voi jatkaa pääministerinä, jos suomalaisille tehdään Posti-vyyhdistä avoimesti ja rehellisesti tiliä välikysymyskeskustelussa.

Maria Ohisalo kiisi eilisestä hallituksen kriisikokouksesta Brysseliin.­

2.12.2019 13:11

IS:n tietojen mukaan vihreissä katsotaan, että puolue sai eilen riittävästi selkoa siitä, mitä Posti-vyyhdissä on tapahtunut. Pääministeri Antti Rinteen (sd) seikkaperäisen selvityksen jälkeen puolue on valmis katsomaan, että Rinne voi jatkaa. Tämä edellyttää tietenkin sitä, että hallitusviisikon saamat tiedot tapahtumien kulusta pitävät paikkansa, eikä uusia yllätyksiä asian tiimoilta tule. Rinteen edellytetään avaavan Posti-vyyhdin tapahtumia suomalaisille ”avoimesti ja rehellisesti” tiistain välikysymyskeskustelussa.

– Jos tämä kaikki avataan suomalaisille eduskunnan välikysymyskeskustelussa, ei epäluottamukseen ole syytä pääministeriä kohtaan, asia tiivistetään IS:lle.

IS:n tietojen mukaan hallituspuolueissa katsottiin keskustaa lukuunottamatta eilisessä kriisikokouksessa, että avoin asioiden selvittely suomalaisille riittää. Keskusta sen sijaan tarvitsee asian pureskeluun lisäaikaa. Paine sen kentältä on kova Rinteen erottamiseksi. Rinteen selvitystä kuvaillaan eri lähteistä varsin perusteelliseksi.

IS:n tietojen mukaan vihreät halusivat kokouksessa, että Posti-vyyhdissä selvitetään avoimesti sitä, kuka missäkin välissä on toiminut. Tämä koskee myös pääministeriä. IS:lle painotetaan, ettei ”salailu ja epäselvyys voi jatkua”.

Vihreät eivät ole kutsuneet eduskuntaryhmäänsä koolle. Puolueen puheenjohtaja Maria Ohisalon on julkisten ohjelmatietojen mukaan tänään Brysselissä oikeus- ja sisäasioiden neuvoton kokouksessa. Vihreissä seurataan luonnollisesti tapahtumia ja keskustan eduksuntaryhmän kokousta herkeämättä. Oma eduskuntaryhmä kutsutaan koolle ennen välikysymyskeskustelua, jos siihen on tarvetta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?