Rinne ei eroa, haluaa keskustalta vastauksia – lue kaikki hallitustrilleristä, joka vain kiihtyy tiistaina

Sdp:n puoluehallituksen kokouksen päätyttyä kello 22: jälkeen median eteen asteli Antti Rinne, joka ilmoitti, ”ettei hän ole vetänyt johtopäätöksiä”. Hän vaatii nyt keskustalta lisää vastauksia, eikä aio erota.

2.12.2019 9:25 | Päivitetty 2.12.2019 23:21

Katso yllä olevalta videolta Antti Rinteen kommentit medialle. Lue jutun lopusta IS:n hetki hetkeltä -seuranta maanantain tapahtumista.

Ensimmäisenä myöhään maanantai-iltana median eteen Sdp:n puoluehallituksen kokouksesta tuli puoluesihteeri Antton Rönnholm. Hän kertoi, että Sdp:n puoluehallitus on käynyt keskustelun ja heillä on täysi luottamus puolueen puheenjohtajaan ja pääministeri Antti Rinteeseen.

Sen jälkeen vuoroon tuli Antti Rinne, joka ei ollut jättämässä pääministerin paikkaa.

– Tänä iltana on käyty keskusteluja tilanteesta ja täytyy todeta, että jos minun viestintääni on sanottu epäselväksi, niin keskustan viestintä on vieläkin epäselvempää, Rinne sanoi.

– Sen takia ajattelin, että huomenna ihan oman oikeusturvani takia haluan saada vastauksen kyllä tai ei, onko valmiutta jatkaa pääministerin kanssa vai ei tätä hallitusyhteistyötä ja sitä mitkä ovat ne perusteet miksi he ovat sitä mieltä mitä sitten ovat.

Rinne katsoo, että hänellä on tilanteessa siis oikeus saada keskustalta selvät perustelut. Asiasta keskustellaan hänen mukaansa huomenna.

– Elikkä minulla on oikeus saada heiltä selkeät perustelut tilanteeseen, jos he eivät ole valmiita jatkamaan. Tästä tilanteesta tullaan huomenna keskustelemaan. Sen jälkeen tulen sitten arvioimaa tilannetta ja vetämään tarvittavat johtopäätökset miten tullaan menemään eteenpäin.

Aiemmin maanantai-iltana keskustan puoluehallitus oli heittänyt pallon Sdp:lle sen suhteen, mitä pääministerille on tehtävä. Keskustan puoluehallituksen viesti sen pitämästä kokouksesta Rinteelle oli, että Suomi tarvitsee mahdollisimman nopeasti toimintakykyisen hallituksen.

– Puoluehallitus toivoo, että Sdp tekee tarvittavat johtopäätökset hallituksen toimintakyvyn palauttamiseksi, puoluehallituksen tiedotteessa sanotaan.

Siinä peräänkuulutetaan, että Suomen ja suomalaisten asioiden hoitamiseksi hallituksen toimintakyky on palautettava mahdollisimman nopeasti.

– Hallituksen toimintakyvyn kannalta aivan keskeistä on luottamus. Puoluehallituksen mielestä viikonvaihteessa saadut selvitykset Posti-tapauksesta eivät ole riittäviä.

Puoluehallitus tähdensi tiedotteessaan, että keskusta antaa tukensa viiden hallituspuolueen yhdessä sopimalle hallitusohjelmalle ja viiden puolueen hallitusyhteistyölle. Pallo siirtyy näin siis Sdp:lle.

Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo kommentoi aiemmin illalla Twitterissä, että vihreät on ollut valmis tukemaan Antti Rinteen jatkamista pääministerinä, kunhan eduskunnalle tehdään selkoa kaikista epäselvyyksistä. Ohisalon mukaan hallituksen toimintatapoja on myös kehitettävä.

Linja perustuu hänen mukaansa sunnuntaina saatuun selvitykseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?