Pääministeri Rinne Rovaniemellä Ylen kysymykseen aikooko hän erota: ”Hallituksen toimintakyky aivan täydellinen”

Pääministeri Antti Rinne vastasi Rovaniemellä kysymykseen, aikooko hän erota tehtävästään.

Antti Rinne (oik.) keskustelutilaisuudessa Rovaniemellä tänään sunnuntaina 1. joulukuuta 2019, vasemmalla kysymyksiä esittää Erkki Tiuraniemi.

1.12.2019 16:56

Pääministeri Antti Rinne (sd) kävi sunnuntai-iltapäivänä läpi etukäteen suunniteltua ohjelmaansa. Ennen Helsinkiin lähtöä Rinne puhui Rovaniemellä kahvilassa ja vastasi sen jälkeen lyhyesti muutamaan Ylen kysymykseen. Hallituspuolueiden puheenjohtajista koostuva viisikko kokoontuu iltakahdeksan jälkeen Kesärantaan puimaan Posti-vyyhtiä.

– Me käymme Postin tilanteen läpi ja käymme ylipäätäänkin läpi välikysymykseen vastaamista, Rinne kuvasi illan tulevia tapahtumia.

Ylen toimittaja kysyi Rinteeltä lähetyksessä suoraan, aikooko tämä erota tehtävästään.

– Hallituksen toimintakyky on aivan täydellinen tällä hetkellä, Rinne vastasi.

Rinne iski ärtyneesti takaisin, kun häneltä kysyttiin, aikooko hän vähentää puuttumista työmarkkinajärjestöjen neuvotteluihin.

– Kysymys on hyvin asenteellinen ja mielestäni väärä.

Hän kiisti puuttuneensa työmarkkinajärjestöjen välisiin neuvotteluihin millään tavalla.

Antti Rinne keskustelutilaisuudessa Rovaniemellä sunnuntaina.

Antti Rinne tapasi ihmisiä keskustelutilaisuudessa Rovaniemellä sunnuntaina. Pääministerin puhelin soi usean otteeseen tilaisuuden aikana. Oikealla kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelä.

Pääministeri Antti Rinne juttusilla Antti Liikkasen (vas.) kanssa keskustelutilaisuudessa Rovaniemellä sunnuntaina.

Oppositiosta jätetystä välikysymyksestä keskustellaan tiistaina ja hallituksen luottamuksesta äänestetään keskiviikkona. Perussuomalaiset eivät ole mukana välikysymyksessä, mutta puheenjohtaja Jussi Halla-aho on vaatinut kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon tapaan painokkaasti Rinteen eroa.

Halla-aho tviittasi vähän ennen Rinteen Rovaniemen-tilaisuutta PS:n eduskuntaryhmän kokoontuvan hallitustilanteen vuoksi ylimääräiseen kokoukseen huomenna kello 14.

Rinne halusi suoran lähetyksen perusteella luoda Rovaniemellä kuvaa siitä, ettei hallituksella ole minkäänlaista kriisiä käsissään. Pääministeriin kohdistuva paine on kuitenkin äärimmäisen kova.

Hallituskumppanit keskusta ja vihreät odottavat Rinteeltä aukottomia selityksiä tämän toiminnasta ja lausunnoista Posti-vyyhdin aikana. Keskustan eduskuntaryhmässä luotto Rinteeseen on huono, eikä ole poisssuljettua, että se haluaa vaihtaa pääministerin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?