Touko Aalto tylyttää Antti Rinnettä kovin sanoin: ”Paatero heitettiin bussin alle” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Touko Aalto tylyttää Antti Rinnettä kovin sanoin: ”Paatero heitettiin bussin alle”

Touko Aalto toimi aiemmin vihreiden puheenjohtajana.

Touko Aalto toimi aiemmin vihreiden puheenjohtajana.

Julkaistu: 30.11.2019 1:51

Vihreiden entinen puoluejohtaja avaa tuntojaan sosiaalisessa mediassa.

Jyväskylän kaupunginvaltuutettuna nykyään toimiva entinen vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto ei säästele sanojaan arvostellessaan pääministeri Antti Rinnettä (sd).

Postikiista kärjistyi perjantaina omistajaohjausministeri Sirpa Paateron (sd) eroon ja sairauslomaan.

– Koska politiikan lainalaisuudet pysyvät samoina, ja satun tietämään tästä lajista jotain, tilanne näyttäytyy pokeritermein tältä: Rinne bluffasi kaiken aikaa ja kun viimein kaikki kortit lyötiin pöytään, bluffi paljastui. Paatero joutui maksamaan tämän pelin viulut, Aalto sivalsi Twitterissä.

Aallon mielestä kaikki häviävät, kun politiikkaa ohjaa poliittinen peli.

Hän näkee, että Paatero pantiin virheen jälkeen mahdottoman selittelytehtävän eteen, eikä hänelle edes annettu mahdollisuutta myöntää virhettään, koska se olisi antanut oppositiolle aseita.

– Paatero ns. heitettiin bussin alle, jotta voidaan osoittaa yksi syyllinen ja pestä itse kädet koko sotkusta. On päivänselvää, että koko vyyhti on ollut tiedossa kaiken aikaa, ja sitä on yritetty viestinnällisesti hallita. Kun viesti ei enää kulje, heikoin lenkki potkitaan pois

– Nyt yksi ministeri on potkittu pois sairauslomalle. Ei ole sattumaa, että etenkin naisministerit joutuvat kovimman ryöpytyksen kohteeksi ja kärsimään myös muiden tekemät virheet. Tämä on erittäin valitettavaa ja kertoo suomalaisen poliittisen kulttuurin kestämättömästä luonteesta, Aalto kirjoittaa.

Sirpa Paatero (sd) erosi perjantaina tehtävästään Antti Rinteen (sd) hallituksen omistajaohjausministerinä.

Sirpa Paatero (sd) erosi perjantaina tehtävästään Antti Rinteen (sd) hallituksen omistajaohjausministerinä.

Touko Aalto, 35, oli vihreiden kansanedustaja viime vaalikaudella. Hän toimi puolueen puheenjohtajana kesäkuusta 2017 lokakuuhun 2018, jolloin hän ilmoitti vetäytyvänsä pois puolueen johdosta sairausloman vuoksi.

Aalto pyrki eduskuntaan myös viime kevään vaaleissa mutta ei päässyt enää läpi Keski-Suomen vaalipiiristä.

Tuoreimmat osastosta