Valtion omistajaohjauksen päällikkö puolustaa Postia Talouselämälle: ministeri Paatero pidettiin ”jatkuvasti informoituna”

Valtioneuvoston kanslian omistajaohjausosaston osastopäällikkö Kimmo Viertola toteaa Talouselämälle, että Posti on informoinut omistajaa riittävästi matkan varrella.

Kimmo Viertola on Valtioneuvoston kanslian omistajaohjausosaston osastopäällikkö.

Pääministeri Antti Rinne (sd) sanoi tänään järjestetyssä tiedotustilaisuudessa, että Posti on antanut hänen mielestään vähintään harhaanjohtavaa tietoa ja yrittänyt häivyttää päivämääriä julkisesta keskustelusta.

Postin hallituksen ja maan hallituksen välillä on paljon epäluottamusta, sillä Rinteen mukaan Postin hallitus on toiminut vastoin valtio-omistajan tahtoa, ja Postin hallituksen puheenjohtaja Markku Pohjolan mukaan Postin suunnitelmilla ja pakettilajittelun liikkeenluovutuksella on ollut omistajaohjauksen tuki.

Valtioneuvoston kanslian omistajaohjausosaston osastopäällikkö Kimmo Viertola kertoo Talouselämä-lehdelle, että Postin on pitänyt omistajanohjausosaston ja tänään tehtävästään eronneen omistajanohjausministeri Sirpa Paateron jatkuvasti informoituina työntekijöiden työehtoratkaisujen suhteen.

– Postin hallituksen puheenjohtaja ja toimiva johto ovat pitäneet omistajaohjausosaston ja ministerin mukaan lukien avustajat jatkuvasti informoituna matkan varrella. Postin osalta on noudatettu hyvää hallintotapaa, jolloin omistajan kanssa keskustellaan asioista ja päätökset tehdään yhtiön hallituksessa, Viertola sanoo Talouselämälle.

Viertolan mukaan Posti on hoitanut tehtävänsä täysin oikein.

– Hyvän hallintotavan ja osakeyhtiölain mukaisesti, sekä omistajaohjauksen näkökulmasta tilanteen edellyttämällä tavalla.

– Posti on informoinut omistajaa riittävästi matkan varrella ja hyvää hallintotapaa on noudatettu sekä päätöksenteossa että informoinnissa.

Antti Rinne sanoi perjantaina tiedotustilaisuudessa, että Postin hallituksen toiminta on ollut hänestä kummallista ja siihen liittyy paljon epäselvyyttä, joka pitää selvittää myöhemmin, kun uusi omistajaohjausministeri on nimetty. Samalla selvitetään Postin hallituksen asemaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?