Ministeri Sirpa Paatero eroaa tehtävästään ja jää sairauslomalle – Rinne: Postin hallituksen asemaa arvioidaan

Pääministeri ilmoitti asiasta perjantaina.

29.11.2019 12:42 | Päivitetty 29.11.2019 13:49

Omistajaohjauksesta vastaava ministeri Sirpa Paatero (sd) on jättänyt eronpyyntönsä.

Pääministeri Antti Rinne (sd) on hyväksynyt eronpyynnön. Hän ilmoitti asiasta tiedotustilaisuudessa Valtioneuvoston linnassa.

Valtioneuvosto tiedotti aiemmin, että Paatero on jäänyt sairauslomalle, joka jatkuu joulukuun 13. päivään asti. Pääministeri kertoi, että eronpyyntöä edelsi puhelu, jossa Rinne selvensi, miltä tilanne Paateron osalta näyttää.

Julkista kohua, joka hänen itsensä ja Paateron ympärillä on vellonut, Rinne pitää normaalina tällaisissa prosesseissa.

– Osaltaan on halua tulkita tilannetta tavalla, joka näyttää ehkä minun silmissäni erilaiselta kuin muiden silmissä.

Pääministeri korosti tiedotustilaisuudessa, että hänen nähdäkseen Posti on toiminut väärin ja Postin hallituksen asemaa arvioidaan. Rinteen mukaan Posti on yrittänyt häivyttää postiriitaan liittyviä keskeisiä päivämääriä tiedonvälityksessään.

Postin hallituksen puheenjohtaja Markku Pohjola kertoi tänä aamuna, että Postin hallitus on informoinut ministeri Paateroa pitkin matkaa ja valtio-omistaja ei missään vaiheessa vastustanut paketinlajittelijoiden liikeluovutusta Posti Palveluihin.

Rinne syytti eilen kyselytunnilla Postia siitä, että Posti olisi siirtänyt 700 paketinlajittelijaa ilman valtio-omistajan tahtoa. Paatero on itse kertonut, että hän sai tietää Postin elokuisesta päätöksestä vasta syyskuun 3. päivä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?