Rinnettä ja Paateroa hiillostetaan Posti-vyyhdistä – suora lähetys kyselytunnilta juuri nyt - Politiikka - Ilta-Sanomat

Rinnettä ja Paateroa hiillostetaan Posti-vyyhdistä – suora lähetys kyselytunnilta juuri nyt

Julkaistu: 28.11.2019 15:49, Päivitetty 28.11.2019 16:09

Välikysymyksen jättäneet oppositiopuolueet pääsevät hiillostamaan pääministeri Antti Rinnettä ja omistajaohjausministeri Sirpa Paateroa kyselytunnilla.

Oppositiopuolueet kokoomus, kristilliset ja Liike nyt ilmoittivat eilen tekevänsä hallitukselle välikysymyksen sen omistaja- ja työmarkkinapolitiikasta. Posti-vyyhdin keskiössä on se, ovatko omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd) ja pääministeri Antti Rinne (sd) puhuneet eduskunnalle muunneltua totuutta Postin työriidassa esillä olleiden 700 pakettilajittelijan työehtosopimuksen siirrosta.

– Eduskunnalla ja oppositiolla on oikeus tietää, miten asiat ovat menneet ja onko eduskunnalle annettu oikeaa tietoa, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoi eilen eduskunnassa.

IS:n tietojen mukaan ainakin kokoomus aikoo nostaa aihetta esiin kyselytunnilla. Ensimmäisen kysymysvuoron kyselytunnilla saa suurin oppositiopuolue perussuomalaiset. He aloittivat kyselytunnin kysymällä nuorten mielenterveysongelmien kuntoonlaittaimisesta.

Perussuomalaiset ei ole mukana välikysymyksessä. PS vaati eilen sen sijaan Rinteeltä pääministerin ilmoitusta siitä, onko eduskunnalle puhuttu muunneltua totuutta. Pääministerin ilmoituksesta keskustellaan, mutta toisin kuin välikysymyksessä sen yhteydessä ei äänestetä eduskunnan luottamuksesta. Välikysymys on opposition järein keino yrittää kaataa hallitus.

Välikysymyskeskustelu käydään todennäköisesti ensi viikolla. Oppositiopuolueille tarjoutuu tänään kyselytunnilla kuitenkin mahdollisuus hiillostaa Rinnettä ja Paateroa asiasta jo ennen sitä.

Tuoreimmat osastosta