Maarit Feldt-Rannan puoliso julkaisi koskettavan viestin: ”Suru on suuri” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Maarit Feldt-Rannan puoliso julkaisi koskettavan viestin: ”Suru on suuri”

Maarit Feldt-Ranta ja Vesa Kallionpää kuvattiin vuosi sitten Eero Heinäluoman ja Ayla Shakirin hääjuhlissa.

Maarit Feldt-Ranta ja Vesa Kallionpää kuvattiin vuosi sitten Eero Heinäluoman ja Ayla Shakirin hääjuhlissa.

Julkaistu: 28.11.2019 12:29

– Maailma menetti positiivisen ja eloisan ihmisen, jonka epäitsekkyys ja elämänilo hipoi kaikkia rajoja, toimittaja Vesa Kallionpää kirjoittaa twiitissään.

Sdp:n entinen kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta on kuollut 51-vuotiaana. Hän sairasti kolmeen otteeseen syöpää, josta hän kertoi avoimesti julkisuudessa.

Feldt-Rannan puoliso, MTV:n politiikan toimittaja Vesa Kallionpää kertoo asiasta Twitterissä torstaina julkaisemassaan koskettavassa muistotekstissä.

– Maarit Feldt-Ranta kuoli pitkän kuolinpolun jälkeen 27.11.2019, mutta siihen asti hän eli. Maailma menetti positiivisen ja eloisan ihmisen, jonka epäitsekkyys ja elämänilo hipoi kaikkia rajoja. Itse menetin rakkaani ja vakuutuin harkitun eutanasian tarpeesta. Suru on suuri, Kallionpää kirjoittaa.

Sdp:n varapuheenjohtajana ja kansanedustajana toiminut Feldt-Ranta ilmoitti tammikuussa luopuvansa eduskuntaehdokkuudestaan ja jäävänsä sairaslomalle kansanedustajan tehtävistään. Syynä oli uusiutunut vatsasyöpä.

Feldt-Ranta sairastui kymmenisen vuotta sitten syöpään ensimmäisen kerran, mutta toipui sairaudestaan työkuntoon kahdesti.

Feldt-Ranta ja Kallionpää kihlautuivat viime jouluna.

– Hän kysyi ja minä sanoin kyllä. Lapin mies kaivertaa naisensa nimen puukkoon. Rovaniemi, minun Vesani ja elämäni jouluaatto, Feldt-Ranta kirjoitti Facebookissa.

Hän kuvasi tammikuisessa blogissaan kauniisti parisuhdettaan Kallionpään kanssa.

– Olen saanut tavata ja elää rakkaan Vesani kanssa ihania aikoja, kokea uudelleen kihlauksen onnen ja rakkauden.

Feldt-Ranta kertoi iloitsevansa myös siitä, että hänen lapsensa olivat ehtineet kasvaa aikuisiksi ja että hän oli päässyt kokemaan isoäitiyden ihmeen. Hänellä on kolme aikuista lasta ja yksi lapsenlapsi.

Feldt-Ranta valittiin eduskuntaan Uudenmaan vaalipiiristä vuonna 2007. Ennen kansanedustajan tehtäviään Feldt-Ranta toimi muun muassa Sdp:n puoluesihteerinä ja eri ministereiden erityisavustajana. Lisäksi hän vaikutti pitkään kuntapolitiikassa.

Ennen poliittista uraansa Feldt-Ranta työskenteli muun muassa opettajana ja toimittajana.

Tuoreimmat osastosta