Teuvo Hakkarainen myöhästyi tärkeästä EU-äänestyksestä: ”En tiennyt ollenkaan, että oli lakko”

Teuvo Hakkarainen odotteli turhaan aamuyöllä kello 5 Jyväskylän kentällä konetta.

Teuvo Hakkaraista ei näkynyt äänestyksessä Strasbourgissa.

28.11.2019 10:25

Kun suomalaismepit äänestivät Strasbourgissa keskiviikkona uuden komission kokoonpanosta, yksi suomalainen loisti poissaolollaan. Paikalla olivat kaikki muut mepit paitsi Teuvo Hakkarainen (ps).

Strasbourgista tavoitettu Teuvo Hakkarainen kertoo IS:lle, että Finnair petti hänet.

– Lento ei lähtenyt liikkeelle.

Hakkarainen oli lähtenyt kotoaan maanantaina kello kolmelta aamuyöllä Jyväskylän kentälle. Matkaa Hakkaraisen kotoa lentokentälle on yli sata kilometriä.

Jyväskylän lentokentälle Hakkarainen saapui kello viideltä aamulla. Siellä hän kuuli, ettei Finnairin kone lähde Helsinkiin. Lento on peruttu Postin tukilakon takia.

– En tiennyt ollenkaan, että oli lakko.

Uutinen Postin tukilakosta oli mennyt Hakkaraiselta ohi. Hakkarainen kertoo, ettei hän ollut saanut Finnairilta tietoa lennon peruuntumisista.

Tiistaina Hakkarainen yritti uudestaan lähteä kohti Strasbourgia. Hän oli taas kello viideltä aamuyöllä Jyväskylän lentokentällä odottamassa lähtöä.

Hakkaraista kohtasi uusi isku. Kentällä hän kuuli, että lentokone oli rikki.

– Olen Finnairin uhri. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Finnairin lento peruuntuu.

Lentokentällä oli Hakkaraisen mukaan kansanedustajia, jotka lähtivät taksilla kohti Helsinkiä. Hakkarainen ei liittynyt heidän seuraansa, sillä hän ei olisi kuitenkaan ehtinyt jatkolennolle.

Iltapäivällä olisi ollut lento Jyväskylästä Helsinkiin. Hakkarainen ei turvautunut kyseiseen vuoroon. Hän olisi myöhästynyt jatkolennosta.

Keskiviikkona Hakkarainen pääsi vihdoin matkaan. Ensin hän lensi Jyväskylästä Helsinkiin ja Helsingistä kohti Brysseliä. Brysselin lentokentällä hänen piti odottaa neljä tuntia seuraavaa Strasbourgin konetta.

– Olin täällä puoli neljän maissa. Äänestys oli silloin jo ohi.

Jos Hakkarainen olisi ehtinyt paikalle, hän olisi äänestänyt komission kokoonpanoa vastaan.

– Samalla tavalla olen käyttäytynyt aiemminkin.

Äänestyksessä 461 meppiä äänesti uuden komission puolesta ja 157 vastaan. Tyhjää äänesti 89 meppiä.

Suomalaisista vastaan äänestivät Laura Huhtasaari (ps) ja Silvia Modig (vas). Tyhjää äänestivät vihreiden Heidi Hautala ja Ville Niinistö. Kaikki muut suomalaiset äänestivät puolesta.

Lisätty klo 11.40: Hautala ja Niinistö äänestivät tyhjää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?